Un român s-a prefăcut că este femeie pe Facebook și a înșelat doi bărbați. Suma uriașă pe care a câștigat-o

21 mai 2024 20:31   Național

Un caz uluitor a lăsat fără cuvinte autoritățile din țara noastră! Un bărbat din Bihor a primit o pedeapsă cu suspendare, cât și muncă voluntară, după ce a primit peste 36.000 de euro prefăcându-se că este femeie pe Facebook. El a început să discute cu doi bărbați, pe care i-a convins să trimită bani, sub diferite pretexte.

Bihoreanul și-a „agățat” prima victimă în septembrie 2022. El a pretins că are diferite probleme, pentru a-și convinge victima să îi trimită mai multe sume de bani. Mai precis, acesta ar avea probleme cu chiria, cât și datorii la cămătari, lăsate de fostul prieten. De asemenea, el a pretins că nici măcar nu are bani pentru o cartelă de telefon, pentru a vorbit cu victima sa. Cu toate acestea, bărbatul a crezut povestea și a virat banii ceruți.

„Odată cu trecerea timpului, persoana vătămată a început să dezvolte sentimente pentru respectiva femeie, aceasta din urmă dându-i de înţeles că şi ea, la rândul ei, a dezvoltat sentimente pentru persoana vătămată”, este menționat în rechizitoriu, potrivit adevarul.ro.

Bihoreanul a primit o pedeapsă cu suspendare

Apoi, bihoreanul, de această dată drept bărbat, și-a sunat victima și a pretins că ar fi recuperator și că prietena lui are datorii. Acesta i-a spus că dacă nu îi virează 500 de euro, o va forța să se prostitueze în străinătate.

„Nu m-am simțit obligat sau amenințat, dar am trimis banii pentru ca femeia respectivă, despre care am crezut că există, să nu pățească nimic rău”, a spus victima, care a pierdut în total suma de 17.000 de euro.

În timpul anchetei, bărbatul din Bihor a recunoscut că a mai avut o victimă de la care a făcut rost de sume uriașe de bani, în același mod. Ar fi vorba despre un alt bărbat, cunoscut tot pe Facebook, de la care bihoreanul a făcut rost de suma de 19.000 de euro.

În final, bihoreanul, care spune că a recurs la aceast escrocherie pentru că avea datorii la cămătari, a primit 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, plus un termen de supraveghere de 4 ani. Mai mult decât atât, el va trebui să restituie banii și să muncească 120 de zile în folosul comunității.

Mai multe