Un turist din Tokyo, impresionat după vizita sa în România. A mers în satul unde soarele „răsare” de două ori: „Mă simt de parcă aş fi într-o altă ţară”

19 octombrie 2024 8:49   Național

Este un loc de o frumusețe rară, unde turiști din toată lume vin pentru a putea admira atât natura incredibilă din zonă, cât și arhitectura tradițională a caselor. Iar pe lângă aceste atracții, un fenomen natural impresionant face senzație printre turiștii care ajung la Rimetea! Un vizitator din Tokyo a fost impresionat de vizita sa în satul unde soarele „răsare” de două ori!

Nenumărați turiști, atât din țara noastră, dar și de dincolo de hotare, vizitează localitatea Rimetea, din județul Alba! Acest loc incredibil este situat foarte aproape de Cluj-Napoca, iar în spatele lui stă o istorie de secole! Rimetea a fost atestată pentru prima oară în anul 1257, iar de-a lungul timpului aici a fost un centru important, atât meșteșugăresc, cât și minier.

Astăzi, turiști din întreaga lume se îngrămădesc la Rimetea, pentru a putea admira casele vechi de secole, din satul locuit atât de secui, cât și de sași. Iar un turist venit în țara noastră tocmai din Tokyo, capitala Japoniei, a rămas profund impresionat de ce a văzut aici.

„Prima impresie despre această regiune... Wow! Structura caselor, totul este diferit. Aici, mă simt de parcă aş fi într-o altă ţară”, a spus acesta, potrivit observatornews.ro.

Satul unde soarele „răsare” de două ori

Pe lângă casele istorice din zonă, un alt motiv pentru care acest sat superb reușește să atragă turiști din întreaga lume este faptul că, în Rimetea, soarele „răsare” de două ori!

Mai precis, cum satul se află chiar la poalele Munților Trascău, în luna iulie, după ce soarele răsare în mod obișnuit, el este acoperit de munte, așa că nu este vizibil din sat. Mai târziu de-a lungul zilei, el „răsare” din nou, atunci când iese de după masivul Piatra Secuiului.

Turiști din întreaga lume vin la Rimetea

Nu mai puțin de 100 de case pot fi admirate în acest loc, fiecare dintre ele păstrându-și arhitectura unică, veche încă din secolul XIX. Turiștii care vin aici sunt încojurați nu numai de priveliști minunate, dar și de o istorie îndelungată, care încă poate fi admirată de-a lungul satului. Iar turiștii sunt plăcut impresionați de ce găsesc aici!

„Cu bicicleta, pe jos, orice este posibil! Chiar am testat câteva trasee în ultimele săptămâni şi aşteptăm turiştii”, spune, Incze Zsuzsa, preşedinte al Asociaţiei de Turism.

Mai multe