Unde poți să îți duci puștiul în vacanța de toamnă! Care sunt locurile unde va putea să aibă parte de cele mai tari experiențe

24 octombrie 2024 14:42   Național
Ultima actualizare:

Copiii urmează să intre în vacanța de toamnă, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie. O vreme numai bună pentru distracție. Puștii nu au neapărat pretenții, însă părinții se simt cumva provocați, pentru că ei sunt cei care trebuie să caute acel loc special unde cei mici să se poată bucura de momente de care să își amintească toată viața. În continuare, îți prezentăm câteva locații care îți vor plăcea cu siguranță. Cu ele nu vei da greș! 

Orășelul Cunoaşterii, un loc ideal pentru puștiul tău 

Orășelul Cunoaşterii se numără printre cele mai interesante locuri de vizitat, din București, cu puștiul tău. Este primul muzeu interactiv pentru copii din Romania, unde învață „știința jocului și jocurile științei”. Spațiul Orășelului Cunoașterii este structurat pe 8 zone de cercetare. Fiecare zonă are grupate laboratoare pentru experimente din domeniile: fizică, matematică, logică și ecologie. În acest fel, noțiuni abstracte pot fi înțelese mai ușor de către oricine.

Orășelul Cunoașterii cuprinde peste 80 de jocuri, fiecare constituind un experiment în sine. Poți să te joci cu bile, cu mingi, să potrivești, să așezam corect, să apăsam butoane, să învârtim moriști și multe altele. Experimentele sunt intuitive dar peste tot sunt informații cu privire la ceea ce ai de făcut pentru a înțelege experimentul respectiv.

La Dino Park găsești peste 40 de exponate de dinozauri animatronici 

T-rex, triceratops, brachiosaurus și mulți alți dinozauri (mai mult de 30 de specii) vă așteptă în curtea Muzeului Național de Geologie, din București. Dino Park este o expoziție științifico-educațională în aer liber. Pentru ca efectul să fie unul și mai terifiant, dinozaurii expuși sunt animatronici și respiră, văd, se mișcă și emit sunete realistice. Unii chiar executa comenzi.

Echipe de paleontologi pasionaţi şi tehnicieni pricepuţi de pe două continente - Asia şi Europa, au creat special posibilitatea unei experienţe unice, printr-o interacţiune reală cu animalele preistorice.

Mina Kids, Muzeul Interactiv din București 

Putem să spunem că este vorba despre o călătorie către imaginație, un spațiu special conceput pentru copii, ce găzduiește 15 instalații interactive, în domenii precum cel financiar și nutrițional. Exemple: educație financiară, predată de un avatar inteligent bazat pe inteligența artificială, capabil să răspundă întrebărilor copiilor și să-i ajute să-și planifice economiile. 

Educație nutrițională, în cadrul căreia cei mici învață despre alimentele sănătoase, cum să le consume corect și cum să-și mențină sănătatea. Dezvoltarea creativității prin intermediul proiectului Lumiroom, unde copiii pot deveni co-autori ai unei lumi utopice în continuă transformare. Înurajarea interacțiunii prin instalații precum Pădurea Fermecată și Fluturama, care oferă o incursiune într-o lume fantastică în care copiii pot controla diverse elemente, de la zborul fluturilor la adierea vântului.

Ce pot să vadă copiii la Muzeul Antipa 

Muzeul Antipa este locul în care toți copiii îți vor crea amintiri de neuitat. Muzeul este organizat pe trei nivele. La primele două sunt diorame cu tot felul de animale, pești și păsări. La ultimul etaj se pot vedea roci, planete, schelete de “dinozauri”, insecte și o expoziție despre oameni și corpul uman. Din când în când se organizează expoziții temporare, precum cea de fluturii vii sau de insecte vii. Puteți petrece aici între 30 de minute și o oră și jumătate, în funcție de dispoziția celor mici. Iar la sfârșit, magazinul de suveniruri vă așteaptă cu amintiri numai bune de luat acasă. Adresa este Șoseaua Pavel Kiseleff numărul 1, chiar în Piața Victoriei, București.

Muzeul Aviației vă oferă ocazia să explorați o impresionantă colecție de aeronave

La Muzeul Aviației veți avea oportunitatea să explorați o impresionantă colecție de aeronave, planoare și elicoptere, gata să fie admirate și chiar atinse. Apoi, puteți călători în timp, în istoria aviației, în clădirea muzeului și pe străzile minunat reconstituite ale unui București interbelic. Muzeul dispune de parcare în fața sa, deci nu trebuie să vă faceți griji din acest punct de vedere, garantând distracție pentru întreaga familie. Adresa este Șoseaua Fabrica de Glucoză numărul 2-4, București. 

Poți să faci o vizită la Muzeul Simțurilor 

Muzeul Simțurilor se află în Afi Cotroceni și este usor accesibil pentru toată lumea. Aici, veți avea ocazia să explorați împreună cu cei mici senzații unice, cum ar fi experiența unei camere răsturnate, perspectiva de a părea mai scund decât propriul copil sau senzația oferită de un pat cu cuie. 

Labirintul de oglinzi este camera din care se începe călătoria, de aici intri direct în lumea iluzorie a simțurilor și a vizualului. Cheia în această cameră este să găsești ieșirea, ceea ce la prima vedere pare imposibil. O dată ieșit din labirint dai de multe alte activități și experiențe inedite.

La Casa Experimentelor treci printr-o serie de experimente captivante

La "Casa Experimentelor" cei mici au ocazia să se bucure de o serie de experimente captivante, menite să îi învețe despre minunata lume a științei. Aici, ei pot explora jocuri de lumină, iluzii optice, proprietăți ale oglinzilor sau magnetism. De asemenea, sunt disponibile workshop-uri tematice de știință, unde cei mici au ocazia să învețe lucruri fascinante, cum ar fi arta producției de săpun și multe altele. Adresa este Calea Vitan numărul 242, București.

Puteți face o excursie la Grădina Botanică 

Grădina Botanică Dimitrie Brândză este un loc ideal pentru părinți și copii. Fără doar și poate, vă veți bucura și de aleile frumoase, colorate, de nenumăratele specii de plante, copaci și arbuști, fiind un loc ideal pentru a vă relaxa și a vă plimba. 

Cu o importantă valoare educațională, Grădina Botanică din București, frumos amenajată și îngrijită, este ca o poartă spre un loc liniștit și relaxant. De la mic la mare, fiecare este binevenit aici. Adresa este Șoseaua Cotroceni numărul 32, București. 

Mai multe