Universitatea București reacționează după ce o studentă a ajuns la spital cu zeci de înțepături de ploșnițe. Tânăra era cazată într-un cămin din Regie

6 octombrie 2024 17:33   Național
Ultima actualizare:

O studentă, cazată într-un cămin din Regie, București, a ajuns la spital după ce a fost înțepată de ploșnite. Totul s-a petrecut după prima noapte petrecută acolo. Tânăra susține că reprezentanții căminului au încercat să dea vina pe ea, spunându-i că a venit cu insectele de acasă. După cele întâmplate, Universitatea București a reacționat. Spune că mobilierul este nou, iar cea mai recentă dezinsecție a fost făcută pe 23 septembrie.

Ce au anunțat cei de la Universitatea București 

Reprezentanții Universității din București transmit după ce administrația căminului a fost notificată de situația de joi, 3 octombrie, au făcut mai multe verificări, inclusiv sâmbătă și duminică dimineață. „În urma acestora, nu s-a găsit niciun fel de insecte niciunde în spațiul camerei sau în afara ei”, scrie edupedu.ro.

Conform informării UB, „acțiunile de dezinsecție, în conformitate cu legislația și regulamentele în vigoare, se realizează o dată la 90 de zile. Ultimele două acțiuni de dezinsecție, tocmai pentru pregătirea noului an universitar și venirea studenților/-elor au fost realizate și mai des (la 54 de zile), în datele de 31 iulie 2024 și, respectiv, 23 septembrie 2024”.

Studenta ajunsese la spitalul "Matei Balș"

Potrivit studentei care a fost mușcată de ploșnițe, conducerea căminului ar fi încercat „să dea vina pe mine că le-am adus de acasă sau le-am luat din mijlocul de transport în comun, cu care eu nu mersesem până atunci”. Studenta ar fi ajuns la medicii de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. 

„Împreună cu Ale, studentă în primul an la Biologie, cazată în Regie, căminul C, la etajul 2,  am fost la Camera de Gardă a spitalului Matei Balş. Era muşcată toată de ploşniţe. Administraţia căminului C, administratoarea i-a spus că a venit cu insectele d-acasă. Că să se descurce, că salteaua e nou-nouţă cu toate că se vede clar că are un an, cel puţin. Administraţia a spus că e treaba lor că-s nespălate şi vin de la ţară cu ploşniţele în raniţe. Ale vine dintr-o casă exemplar de curată, dar asta nu contează”, a scris Octavian Berceanu, pe rețelele de socializare.

Ce declara Marcel Ciolacu la o vizită în căminele din Regie

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, în urmă cu o săptămână, Complexul Studentesc Regie, verificând starea căminelor studenţeşti care vor găzdui mii de tineri în perioada următoare. Premierul s-a declarat mulţumit de zonele reabilitate, dar nemulţumit de camerele mici şi de zonele în care toaletele sunt în continuare pe hol. ”Faceţi ceva, domnul premier”, i-au cerut studenţii. ”De-aia am venit aici”, le-a răspuns Ciolacu.

Mai multe