Motivul pentru care nu ar trebui să ne depozităm hainele în dulapurile din hotel. Specialiștii avertizează asupra unui pericol major: „Reprezintă un risc de infestare cu...”

Atunci când mergem în vacanță și suntem nevoiți să ne cazăm la hotel, mulți dintre noi ne așezăm hainele în dulapul din camera hotelului. Acest lucru nu este tocmai indicat, medicii avertizând asupra pericolelor ascunse în locul special amenajat pentru depozitarea obiectelor vestimentare.

Dulapurile din hotel pot fi infestate cu ploșnițe / Sursă foto: Shutter
Dulapurile din hotel pot fi infestate cu ploșnițe / Sursă foto: Shutter

De ce nu trebuie să ne așezăm hainele în dulapurile unui hotel

Recent, un filmuleț  a făcut înconjurul rețelelor de socializare. Dr. Jason Singh explică care sunt riscurile atunci când turiștii își depozitează hainele în dulapul din hoteluri sau pensiuni. Se pare că este vorba despre existența ploșnițelor.

„Câți dintre voi vă despachetați hainele din valiză și le puneți în dulap la hotel? Vreau să știu, pentru că dulapurile de hotel, în special cele din lemn sau care au rosturi și crăpături, reprezintă un risc de infestare cu ploșnițe. Nu doar paturile au ploșnițe”, explică Dr. Jason Singh, potrivit Newsweek.

Totodată, dermatologul Hannah Kopelman susține același lucru. Aceasta spune că atunci când există găuri sau crăpături în mobilier, ploșnițele pătrund mult mai ușor, motiv pentru care recomandă păstrarea hainelor în pungi de plastic sau agățate pe umeras.

„Dacă există crăpături/găuri în mobilier, poate fi o cale pentru pătrunderea ploșnițelor. Așa că, de obicei, recomand oamenilor să-și păstreze hainele în pungi de plastic sau agățate pe umeraș. Sau chiar să evite dulapurile, dacă le e teamă de ploșnițe”, mărturisește Hannah Kopelman.

„Nu există niciun risc serios pentru sănătate”

Pe de altă parte, Clinica Cleveland susține că existența ploșnițelor în hoteluri sau pensiuni nu este un fenomen nou. Acești dăunători pot rezista luni de zile fără hrană și au capacitatea de a se ascunde în diverse tipuri de mobilier, în special, în dulapuri. Sunt greu de înlăturat, mai ales după ce au infestat deja spațiul respectiv. Totuși, singurul risc pentru sănătate ar fi mușcăturile care pot provoca dureri și mâncărimi.

„Nu există niciun risc serios pentru sănătate asociat cu ploșnițele, în afară de mușcăturile foarte incomode, uneori dureroase, și mâncărime, care pot perturba dispoziția și somnul”, mai spune dermatologul.

În timp ce Hannah Kopelman le recomandă turiștilor un alt loc pentru depozitarea bagajelor, și anume, baia, medicul Jason Singh spune că atunci când ne întoarcem cu bagajele acasă, hainele trebuie băgate imediat la spălat, folosind un program cu temperaturi ridicate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net