Invazie de ploșnițe într-o școală din București. Părinţii sunt terorizaţi: „Când ajunge acasă, practic, îl dezbrac afară”

Ultima actualizare:

Ploșnițele au invadat o școală din București. Părinții sunt speriați că elevii le-ar putea aduce acasă pe haine. Într-un răspuns pentru Digi24, Primăria Sectorului 5 confirmă că ploșnițele au reapărut, după două ture de dezinsecție.

Ploșnițele au invadat o școală Foto: Shutterstock
Ploșnițele au invadat o școală Foto: Shutterstock

Părinte: „Îl dezbrac afară"

Primele semnale de alarmă, spun părinții, au început în urmă cu aproximativ trei săptămâni, când au descoperit că cei mici au semne pe piele. Sub protecția anonimatului, unul dintre părinți a povestit despre situația cu care încă se confruntă.

„Știu toți părinții, copilul meu a observat, el a făcut o poză, m-a și sunat după ce a văzut și după ce mi-a trimis poza să îmi comunice. Îl verific în primul rând de la îmbrăcăminte, încălțăminte, până la caiete, cărți, ghiozdan. Când ajunge acasă, practic, îl dezbrac afară, iau toate hainele la controlat, toate cărțile, apoi el intră în casă, la duș și apoi se îmbracă. Nu este normal să facem acest lucru în fiecare zi", a declarat un părinte pentru Digi24.ro

Despre ce școală este vorba 

Că în școală se duce o luptă cu ploșnițele, o recunoaște chiar administratorul școlii  Gimnaziale „Ion I.C.Brătianu”. Într-o înregistrare cu camera ascunsă. „A doua tură [de dezinsecţie] vineri. Acum așteptăm să vedem, mai facem peste o săptămână. Dar s-a făcut din momentul în care au apărut, de pe 29 februarie, pe 1 s-a făcut prima.

La două săptămâni, am făcut a doua tură, adică vineri. Au fost în anumite clase. În primă fază am făcut pe toată suprafața școlii, subsol, tot. La a doua tură, am făcut doar la etajele unde au reapărut. Și așteptăm să vedem cât durează toată treaba, dacă mai facem încă o tură."

Ce spune Direcția de Învățământ 

Părinții spun că se tem și pentru faptul că ploșnițele sunt aduse de la școală, acasă. „Vă dați seama că ne temem că, na, ne temem, toată lumea fuge de așa ceva. Geaca în saci, ghiozdanul în sac, până a doua zi. Mă tem, că na, sunt atâtea probleme pe care le poate da această insectă, spune părintele unui copil.

Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 spune că prima dezinsecție s-a făcut la începutul acestei luni, într-o singură sală de clasă, iar la aproximativ două săptămâni distanță a fost din nou semnalată existența insectelor şi procedura de dezinsecție a fost reluată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net