Acest condiment se găsește în bucătăria oricui și te poate ajuta să scapi de ploșnițele de pat. Cum se folosește

În cazul în care nu știai, ploșnițele de pat sunt insectele acelea foarte greu de eliminat, a căror gazdă principală este omul și se hrănesc cu sânge cald. Trebuie să știi că acestea pot fi eliminate ușor cu ajutorul cuișoarelor. Acestea emană un miros puternic și tocmai de aceea sunt des folosite pentru a alunga insectele.

Cuișoarele te ajută să scapi de ploșnițele de pat Foto: Shutterstock
Cuișoarele te ajută să scapi de ploșnițele de pat Foto: Shutterstock

Cuișoarele te scapă de ploșnițe

Cuișoarele sunt recunoscute pentru proprietățile lor repelente împotriva ploșnițelor și a altor dăunători. Uleiul de cuișoare este folosit în produsele de protecție împotriva insectelor datorită mirosului puternic și a substanțelor chimice pe care le conține, scrie Antena3 CNN.ro.  Mirosul puternic al cuișoarelor împiedică apropierea ploşniţelor. Acest lucru poate ajuta la prevenirea intrării acestor insecte în casă sau în alte spații.

Totodată, cuișoarele pot fi folosite sub formă de ulei esențial, pudră sau într-o pungă cu cuișoare întregi. Aceste forme pot fi plasate în locuri unde se presupune că se ascund ploșnițele sau în jurul zonelor pe care doriți să le protejați.

Apelează la turmericul măcinat 

Turmericul măcinat (curcuma) ajută la eliminarea ploșnițelor de pat, deoarece acesta conține curcumin și are efect antimicrobian. Acesta va sufoca insectele și le va ucide sau alunga din locurile în care și-au făcut cuib.

Folosește uleiul esențial de mentă sau de lavandă 

Soarele este inamicul numărul unu al ploșnițelor, așa că daca vrei să le elimini poți să scoți salteaua patului sau cearceafurile la soare, însă reține că vă fi nevoie de temperaturi care depășesc 32 de grade Celsius.

Uleiul esențial de mentă va alunga și el ploșnițele de pat, pentru că le va provoca o reacție alergică. La fel și uleiul esențial de lavandă.

Cum îți dai seama că aceste insecte se găsesc în casă 

Primul lucru pe care va trebui să îl faci este să examinezi lenjeria de pat, salteaua, cearceaful etc. Caută și semnele pe care le lasă aceste insecte, adică mici pete roșii de sânge sau petele maro de excremente. De asemenea, ploșnițele emană un miros amărui, așa că daca simți așa ceva ia măsuri imediat. Mirosul nu este foarte plăcut, deci nu va fi greu să iți dai seama.

Testul final va fi să iți verifici corpul pentru a vedea daca ai mușcături. Daca ai mușcături sau bubițe care ți-au apărut peste noapte, acesta poate fi primul semn că aceste insecte se găsesc în casa ta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net