#Exclusiv Click!

Urșii au invadat Poiana Brașov! Animalele se plimbă nestingherite pe șosea și bagă spaima-n turiști! „Străinii vor să se pozeze cu ei…” VIDEO EXCLUSIV

25 octombrie 2024 8:14   Național
Ultima actualizare:

După Transfăgărășan, urșii au luat cu asalt și Poiana Brașov. Turiștii veniți în stațiune au interzis să mai iasă din case după lăsarea întunericului. Click! vă prezintă, în exclusivitate, imagini de senzație cu urșii plimbându-se în voie pe șoseaua principală din renumita stațiune de schi, filmate chiar week-end-ul trecut. 

Poiana Brașov, „bârlog” cu urși! Animalele se plimbă seara chiar pe șoseaua principală

Nu doar dacă ajungeți pe Transfăgărășan puteți da nas în nas cu ursul! Mai nou, și renumita stațiune montană Poiana Brașov a fost invadată de animalele feroce, care se plimbă în voie pe șoseaua principală imediat după ce se lasă întunericul. 

„Sunt doi pui de urși. Ursoaica mare a murit și ei se plimbă pe aici tot timpul”

Hotelierii din Poiană spun că a devenit un adevărat pericol să te plimbi prin stațiune seara, la puțin timp după ora 20.00.

Urșii își fac apariția aproape în fiecare seară, în jurul orei 21.00. Se plimbă în voie pe șoseaua principală, locul lor preferat fiind zona de centru, pe la Hotelul Aurelius-Împăratul Romanilor, unde este și celebrul restaurant Șura Dacilor. 

Urșii dau târcoale în zonă atrași de mirosul de friptură de la restaurant, cotrobăie asiduu prin pungile cu resturi alimentare lăsate la marginea șoselei și bagă spaima în turiști. De altfel, turiștii atât străini cât și români sunt atenționați cu mesaje Ro Alert, venite pe telefon, care semnalează  prezența urșilor în zonă. 

Dacă românii iau în serios mesajele de avertizare, turiștii străini sunt ceva mai curioși și vor să se convingă cu ochii lor de prezența urșilor în zonă. Unii dintre ei nu iau în seamă mesajele de avertizare și se aventurează, la orele serii, prin stațiune în speranța că vor prinde și o poză cu animăluțele. 

„Sunt doi pui care dau târcoale pe aici, în  fiecare seară. Vin după mâncare, i-am și filmat! 

Ursoaica mare a murit! E teritoriul lor, noi ne-am obișnuit deja cu ei! Turiștii, însă, ar trebui să știe că seara, pe la orele 20.00- 21.00, nu mai e de ieșit prin stațiune!

Străinilor nu prea le vine să creadă și pleacă din hotel să dea nas în nas cu ursuleții, sperând să se poată poza cu ei, măcar de la distanță.

Ei nu știu că nu e de glumă cu animalele astea sălbatice! Ei cred că e de joacă!”, ne-a povestit unul dintre hotelierii din zonă. 

Peste 400 de urși din România vor fi uciși în 2024 și 2025!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în luna iulie, legea prin care este reglementat numărul de urși ce vor putea fi vânați în țara noastră, în perioada 2024 - 2025. Actul promulgat de către șeful statului a completat la legea 407/2006 și a adus modificări orodnanței de urgenţă 81/2021.

Prin urmare, în perioada 2024 - 2025, va fi permisă uciderea a 426 de urși bruni, număr ce reprezintă baremul de prevenție de la nivel național, cât și 55 de urși bruni, adică gradul de intervenție de la nivel național. 

În județele Harghita și Covasna ar urma să fie uciși cei mai mulți urși, mai precis, 73 de exemplare în Harghita, cât și 54 în Covasna. 

Următorul județ pe listă ar fi chiar Brașov, unde vor putea fi uciși 45 de urși, în timp ce în județul Mureș vor fi împușcate 43 de exemplare.

Până la acest moment, urșii erau împușcați doar de către personal tehnic de specialitate al Gărzii forestiere, sau de către personalul gestionării faunei cinegetice. Legea promulgată prevede și sumele de bani pe care vânătorii vor urma să le achite pentru trofee.

„După evaluare, blana se restituie gestionarului , iar pentru fiecare craniu de urs evaluat gestionarul va achita la structura teritorială a Gărzii Forestiere Naționale, un tarif în funcție de punctajul C.I.C. stabilit, după cum urmează: a) până la 54 puncte C.I.C. – echivalentul a 300 euro; b) între 54,1 și 60 puncte C.I.C. – echivalentul a 500 euro; c) peste 60,1 puncte C.I.C. – echivalentul a 700 euro”, se menționează în legea promulgată de președintele României.

Mai multe