Asaltul urșilor pe Transfăgărașan. Animalele încă își fac veacul la marginea drumului, în căutare de hrană

Fără îndoială, în ultimii ani, urșii au luat cu asalt Tranfăgărășan. Animalele își fac veacul chiar la marginea celui mai faimos drum din țară, iar turiştii se opresc să-i fotografieze sau să-i hrănească, uitând un aspect extrem de important: pot ataca în orice clipă! Deşi, la prima vedere, urşii par nişte animale blânde şi prietenoase, în realitate situaţia este cu totul alta.

Urşii îşi fac veacul pe Trasfăgărăşan / foto: Click!
Urşii îşi fac veacul pe Trasfăgărăşan / foto: Click!

Turiștii nu se învață minte! Atunci când aleg să se refugieze de arşiţă în locuri tot mai răcoroase, mulți pleacă la drum pe Trasfăgărăşan, unde dau nas în nas cu urşii, deși, în urmă cu aproximativ două luni, ministerul Mediului a promis că o parte din ei vor fi relocați la sanctuarul din Zărnești.

Din păcate, cu toate că au avut loc numeroase incidente neplăcute, turiștii încă se opresc să-i fotografieze sau să-i hrănească.

Urșii își fac veacul pe marginea Transfăgărășanului

În mijlocul zilei, o ursoaică şi un pui pot fi văzuți cum se hrănesc cu mâncarea dăruită de câțiva șoferi. Ulterior, un alt urs este suprins pe marginea drumului cum așteaptă, la rândul său, ca cineva să-i arunce ceva. Hrănirea lor este ilegală și poate fi sancționată cu până la 5.000 de lei. Asta, bineînțeles, dacă ești prins.

Mașinile opresc în mijlocul șoselei pentru a admira animalele sălbatice, care au devenit în ultimii ani o atracție turistică, însă uită un lucru important: pot ataca în orice clipă!

Turiști, atacați de o ursoaică cu trei pui pe Transfăgărășan

De altfel, sâmbătă, 17 august 2024, o ursoaică cu trei pui s-a repezit la niște turiști străini care au vrut să îi facă poze și i-au dat de mâncare. Aceștia, speriați, au fugit și s-au adăpostit în mașini. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma incidentului, care a avut loc la coborârea spre Cârțișoara.

Și nu doar turiștii sunt inconștienți. La începutul lunii august, Andrew și Tristan Tate s-au filmat în timp ce dădeau de mâncare urșilor de pe Transfăgărășan.

Hrănind animalele vagaboande”, a scris controversatul Andrew Tate pe platforma de socializare X (fostul Twitter).

Frații Tate, amendați după ce s-au filmat în timp ce hrăneau urși, pe Transfăgărășan

În urma imaginilor publicate recent în spațiul public, în care se pot observa doi cetățeni care hrănesc intenționat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului, Garda Forestieră Ploiești s-a autosesizat și a aplicat ambilor contravenienți câte o sancțiune în valoare de 1.500 lei. Reamintim că hrănirea exemplarelor sălbatice este strict interzisă de legislația românească”, a precizat atunci Ministerul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net