Victimă colaterală a criminalei din Saturn, taximetristul face un gest disperat pentru a scăpa de coșmarul acelei nopți

11 august 2023 6:45   Național

Loredana Atanăsoaie nu are încă 18 ani, dar a curmat o viață și prin fapta ei a produs suferință enormă. Mama ei, o femeie simplă de la țară este cocoșată de durere. Și-a crescut fiica cu frică de Dumnezeu, iar pe Alina o iubea ca pe propriul copil. Nu a rezistat totuși să nu își vadă fata. A plecat cu trenul din Vaslui și a venit la București. A stat față în față cu Loredana cu sufletul împietrit de durere. Fiica, cuprinsă de remușcări, a izbucnit în plâns când a dat cu ochii de cea care i-a dat viață. 

„Nu sunt bine deloc”

Taximetristul care a preluat cursa Loredanei Atănăsoaie în noaptea în care a adolescenta și-a omorât cea mai bună prietenă, trăiește un adevărat coșmar. Omul nu își poate reveni din șoc că a transportat cu mașina trupul copilei ucise.

Bărbatul a mers la biserică să își găsească liniștea și a vorbit cu un preot. „Nu sunt deloc bine” a spus taximetristul.

Sunt traumatizat rău de tot, mă doare capul. Sunt terminat! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-a omorât și pe mine. Sunt într-o stare nașpa, vreau să renunț la taxi. Am fost la un preot să îmi citească, nu sunt bine deloc. Eu nu știam ce e acolo, eu mi-am făcut datoria, eu dacă știam o luam pe aia de acolo? O să renunț la taximetrie pentru că am familie acasă”, a povestit bărbatul la Antena 3.

Bărbatul își derulează continuu în minte imaginile acelei nopți. Își tot repetă că nu a știut ce este în valiză, dar că l-a surprins greutatea acesteia.

„Era grea, chiar am întrebat-o: <Ce ai în valiză?> și mi-a zis că are haine și rechizite. Eu am zis că nu pot să bag că mă doare mijlocul, dacă poți să îl bagi, bagă-l, dacă nu, hai că eu plec, că mai am curse de făcut. Și venea un băiat, cred că erau prieteni, nu știu cine era. Am fost la gară, a vrut să scoată bani de la gară și mi-a zis: <Nu poți să mă duci la Vaslui?> Nu te duc la Vaslui pentru că sunt foarte obosit. Sunt 300 și ceva de kilometri până acolo, mai fac o cursă, două și mă duc spre casă. Te las la gară și te duci cu trenul și o să te coste mai puțin. Cursa de Vaslui te costă în jur de 15-16 milioane. Și a zis: <Nu, lasă-mă în parc>. Trăgea de troler, zic: <Ho, mai încet… Câte cărți ai luat, că îmi distrugi mașina>. Am tras așa și am ținut dintr-o parte și am dat-o jos”, a relatat taximetristu

Bărbatul cere acum ajutor divin pentru a-și putea reveni din șoc.

„Regrete, regrete, regrete, să o iert”

Cu o durere nesfârșită, mama Loredanei Atănăsoaie a ajuns în București și și-a vizitat fiica aflată după gratii.

Loredana a izbucnit în plâns când și-a văzut mama și i-a cerut să o ierte.

„A început să plângă. Regrete, regrete, regrete, să o iert...Nu cred că și-a dat seama ce a făcut... Eu o ştiu cuminte, nu drogată. A fost educată, nu am învățat-o de rău niciodată...", a povestit mama fetei arestate pentru Antena 3.

Femeia spune că este terminată și că nu își poate explica ce s-a întâmplat între cele două, mai ales că erau prietene din copilărie și crescuseră împreună.

Femeia este șocată de crima cu sânge rece comisă de fiica și a declarat că a vorbit cu aceasta chiar în ziua crimei. Femeia afirmă că fiica ei i-a spus că Alina a căzut pe scări şi nu a amintit nimic despre crimă.

„A zis că Alina a căzut pe scări şi restul nu ştiu. Alina a fost şi în casă la mine, le-am crescut de mititele. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat de i-a făcut asta, sunt terminată. S-au certat mai demult, s-au împăcat, au stat şi în chirie amândouă. S-au certat, s-au schimbat şi de la serviciu, ca să nu se întâlnească în cameră. Nu știu, nu știu, nu știu. Loredana nu era violentă, din contră".

”Doamne! Copila asta a mea a nenorocit două familii”, a mai spus femeia distrusă de durere.

Mai multe