VIDEO Doi români, arși de vii în Bulgaria după ce mașina lor s-a ciocnit cu un TIR românesc

29 mai 2023 10:47   Național

Sfârșit groaznic pentru doi români. O clipă de neatenție a dus la o tragedie pe o autostradă din Bulgaria. Șoferul român a intrat într-o depășire nepermisă și s-a cioscnit violent cu un TIR românesc. În urma impactului, mașina a luat foc, iar cei șoferul și pasagera din dreapta au murit arși de vii, scrie Rusia Media.

Accidentul a avut loc pe o șosea care leagă Ruse de stațiunea Byala, puțin după ora 8 dimineața. În imaginile de la fața locului se vede că mașina a fost distrusă complet, iar cei doi ocupanți nu au avut nicio șansă. 

Manevra fatală

Autoritățile vorbesc despre o depășire neregulamentară care a dus la o coliziune extrem de puternică.

Autoturismul Toyota, înmatriculat în România se deplasa spre stațiunea Byala, când a intrat în depășirea unei coloane, pe un tronson interzis și s-a ciocnit violent de un Volvo românesc, condus de un șofer de 52 de ani, scrie Rusia Media.

În urma impactului, mașina a luat foc, iar cele două persoane, șoferul și pasagerul din dreapta au fost găsite carbonizate în interiorul mașinii. Identitatea lor nu a fost încă stabilită.

Un participant la trafic, aflat în spatele șoferului român a văzut nenorocirea și coborât imediat din mașină ca să dea o mână de ajutor. Mașina a fost cuprinsă de flăcări până să ajungă la ea.

„Când veneam am văzut că s-a întâmplat ceva. M-am oprit, am sărit afară să văd dacă pot scoate pe cineva, să ajut, dar a luat foc foarte repede. Am sunat la 112”, a declarat șoferul, potrivit Ruse Media.

Pompierii sosiți la fața locului au intervenit de urgență pentru că exista riscul ca și TIR-ul să fie cuprins de flăcări.

Șoferul autocamionului, în stare de șoc, a refuzat să fie examinat de medici, la fața locului. Polițiștii au stabilit că nu consumase băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Traficul rutier a fost restricționat în urma accidentului și redirecționat pe altă rută.

Mai multe