Răsturnare de situație în cazul tânărului care a ucis doi oameni la 2 Mai. Lucrurile stau altfel decât a spus avocata lui

21 august 2023 9:26   Actualitate

Apar detalii despre tânărul de 19 ani care a ucis doi oameni după ce a intrat cu mașina într-un grup de opt persoane în 2 Mai. Băiatul este depedent de droguri, detaliu care contrazice declarația avocatei lui care a spus în fața jurnaliștilor că acesta se drogase pentru prima oară înainte să provoace tragedia. DIICOT l-a iertat anul trecut când a fost prins cu droguri asupra lui, iar tatăl tânărului îl luase în Olanda pentru dezintoxicare.  Înainte, însă, Vlad Matei Pascu ar fi ajuns la o clinică și din București tot pentru dezintoxicare.  

Cură de dezitoxicare la o clinică în Capitală  

Noile informații apărute indică faptul că Vlad Pascu ar fi fost familiarizat cu drogurile. În 2022, el a fost cercetat pentru deținere de droguri, potrivit unei decizii a Tribunalului București, publicată pe portalul instanțelor de judecată. Pascu a scăpat însă de urmărirea penală după ce procurorii DIICOT au renunțat la dosar pentru că ar fi fost vorba de o cantitate mică de droguri, respectiv 0,68 g cannabis.

Mai mult, Vlad Pascu ar fi ajuns la o clinică din București pentru o cură de dezintoxicare, potrivit G4Media.

Tratament pentru dezintoxicare în Olanda 

Vlad Pascu ar fi făcut parte de ceva vreme dintr-un grup de consumatori de droguri din București, iar părinții lui nu erau străini de acest lucru.

Potrivit Digi24, tatăl lui l-ar fi luat cu el pentru o vreme în Olanda pentru un tratament, dar și pentru a-l ține departe de anturaj. Acest lucru se întâmpla la începutul acestui an.

Mutarea în străinătate ar fi fost benefică pentru o perioadă scurtă de timp. Problemele au reapărut ola scurt timp după revenirea în România.

„Nu este consumator”

Aceste informații contrazic declarația avocatei care îl reprezintă pe Vlad Pascu. Luminiţa Popescu a declarat jurnaliştilor, că acesta a recunoscut că a consumat droguri, dar a precizat că el nu este consumator, ci a primit drogurile în Vama Veche, unde venise la o petrecere.

Ea a fost întrebată dacă a fost pentru prima oară când clientul său a consumat droguri. „Da, din câte am înţeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche”, a precizat Luminiţa Popescu.

Potrivit unor surse judiciare, tânărul era atât de drogat încât poliştii l-au putut audia abia după 15 ore de la accident.

Vlad Pascu a ieșit pozitiv la cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Mai multe