Alimentul banal care te scapă de senzația de greață. Toți românii îl au în bucătărie și acționează în câteva minute

4 octombrie 2023 20:47   Sănătate

Toți dintre noi ne-am confruntat cel puțin o dată în viață cu senzația de greață, această stare de disconfort care deseori este însoțită de vărsături, menite să conducă la deshidratarea organismului. Din fericire, există un aliment care, odată folosit, ne ajută să scăpăm de senzația de greață: ghimbirul. 

Această plantă este renumită pentru beneficiile aduse organismului, odată ce este consumată. Ea își face treaba ireproșabil atunci când este folosită și pentru tratarea anumitor afecțiuni, precum greața. 

Ghimbirul te scapă de senzația de greață 

Încă din bătrâni ghimbirul este folosit nu doar în bucătărie, ci și pe post de medicament în tratarea tulburărilor digestive și, de asemenea, ameliorează senzația de greață. 

Oamenii de știință și cercetătorii sunt de părere că fitochimicalele din ghimbir sunt cele care ajută tratarea rapidă a indigestiei și simptomelor acesteia. 

De asemenea, ghimbirul este recomandat și persoanelor care suferă de cancer și se confruntă cu senzația de greață provocată de chimioterapie. Mai concret, folosit în combinație cu medicamentele prescrise de medic pentru inhibarea senzației de greață reduce aproape total disconfortul digestiv cauzat de tratamentul oncologic. 

Ghimbirul poate fi consumat atât proaspăt, cât și sub formă de pudră, în cantitate de jumătate de linguriță la un pahar de limonadă. 

Este un adevărat energizant 

Indiferent dacă este folosit în bucătărie sau pe post de remediu naturist, cert este că ghimbirul nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Pe lângă faptul că ameliorează greața, este un adevărat aliat împotriva răcelii, dar și un bun energizant.

De asemenea, această plantă întărește imunitatea, fiind o veritabilă sursă de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu dar și proteine, carbohidrați și fibre. 

Ghimbirul protejează ficatul împotriva bolilor 

Acest super-ingredient din bucătăriile noastre este apreciat la justa lui valoare de aproape două milenii, când era consumat la scară largă. Cercetătorii și-au îndreptat timpul și atenția către efectele acestuia. Așadar, în anul 2012 au efectuat un studiu pe care l-au publicat în Indian Journal of Pharmaceutical Sciences, care dovedește faptul că atât ghimbirul, cât și cicoarea ajută la o mai bună funcționare a ficatului. 

Mai multe