Desertul perfect pentru zilele de vară! Te va răcori imediat
Fiecare dintre noi resimte din plin temperaturile ridicate din ultima perioadă, nefiind deloc exclus ca datorită căldurii excesive să nu prea avem poftă de mâncare. Mai ales când vine vorba despre desert, care ne poate da o senzație ușoară de greață, având în vedere temperaturile ridicate. Insă, Click! vine cu vești bune! Află care sunt deserturile perfecte pentru o zi fierbinte de vară!
Deja nu mai poate fi un secret pentru niciunul dintre noi că temperaturile din termometre au ajuns la valori extreme. Canicula este din ce în ce mai greu de suportat, iar unul dintre efectele acesteia poate fi faptul că nu prea avem poftă de mâncare. Mai ales atunci când vine vorba despre desert, care ne poate crea o ușoară stare de greață, ori sete, având în vedere temperaturile ridicate din ultima perioadă. Ei bine, din fericire, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, există unele deserturi perfecte pentru a ne răcori de-a lungul verii!
Potrivit marilor maeștri bucătari, cea mai bună alegere în această perioadă este un simplu smoothie. Fructele proaspete de sezon ne vor răcori și oferi din plin vitaminele și mineralele necesare de-a lungul zilei. Fie că vorbim despre pepene, zmeură, afine, ori alte asemenea fructe, un smoothie va fi perfect! Doar puneți fructele dorite în blender, adăugați niște gheață, iar rezultatul va fi o băutură delicioasă! De asemenea, o înghețată pregătită în casă poate fi o altă alegere perfectă, potrivit bucătarului ieșean Adrian Șipoteanu.
Deserturile perfecte pentru zilele de vară
Ei bine, dacă doriți ceva puțin mai complex, de ce să nu vă încercați norocul și să pregătiți un cheesecake, ori tiramisu? Bucătarul ieșean ne mai spune că deliciosul cheesecake poate fi făcut fără coacere, la rece și vă trebuie doar cremă de brânză, biscuiți digestivi, unt, zahăr, zmeură (ori alt fruct!), lapte, cât și foaie de gelatină!
Preparatul nu este deloc dificil de făcut, doar pisați biscuiții și amestecați untul cu fructele alese, cât și cu crema de brânză. Adăugați laptele, iar foaia de gelatină trebuie lăsat puțin în apă. Apoi, doar puneți într-o tavă biscuiții și crema obținută și lăsați desertul în frigider.