Fructele de pădure, desertul prietenos cu sănătatea ta

Știm că îți plac deserturile, cine nu le iubește? Astăzi vorbim despre o variantă de desert care nu îți pune sănătatea sau forma fizică în pericol, ci dimpotrivă: fructele de pădure.

image

Că avem doar de câștigat dacă introducem în dieta noastră un consum de fructe cât mai ridicat (mere, banane, cirese, portocale etc.) este un lucru cunoscut și care nu mai are nevoie de nicio demonstrație. Dar știai cât de benefic este să consumi fructe de pădure?

Denumirea lor vine de la locul în care cresc, adică zonele împădurite și cuprind mai multe tipuri de fructe, cum ar fi: zmeură, afine, coacăze, mure, fragi, agrișe, măceșe. În prezent, sunt cultivate și de oameni datorită antioxidanților, vitaminelor și mineralelor pe care le conțin.

Mai jos, povestim despre principalele avantaje pe care fructele de pădure le aduc sănătății tale.

1. Conțin mulți antioxidanți

Poate că te va surprinde această informație, însă fructele de padure conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți dintre toate fructele. De ce e important să consumăm cât mai multe alimente bogate în antioxidanți? Pentru că ele te ajută în prevenirea cancerului, te feresc de bolile de inimă și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

2. Au un conținut redus de zahăr

E bine să știi că nu orice fel de fructe sunt indicate atunci când vrei să ții o dietă pentru că unele conțin fructoză, care are aceleași efecte asupra sănătății tale ca și zahărul. Ei bine, fructele de pădure conțin puțin zahăr și le poți mânca fără griji dacă vrei să reduci cantitatea de zahăr din obiceiurile tale alimentare sau dacă își propui să urmezi o cură de slăbire. Inclusiv persoanelor care suferă de diabet le este recomandat consumul de fructe de pădure.

3. Contribuie la controlul greutății

Pentru că fructele de pădure conțin multă apă și multe fibre, consumul lor îți va satisface nevoia de sațietate, așa că vei reuși să ții kilogramele sub control.

4. Îți ajută memoria

Un aspect mai puțin cunoscut este acela că fructele de pădure previn pierderile de memorie deoarece conțin antocianidine. Consumă-le regulat și astfel îți vei scădea șansele de a suferi de o boală asociată pierderii memoriei, cum ar fi Alzheimer, de exemplu, despre care știm cu toții ce efecte periculoase și tragice poate avea.

5. Au un conținut complex de vitamine și de săruri minerale

Încă un plus îl constituie conținutul complex de vitamine importaante pentru corpul tău, cum ar fi: vitamina C, Vitamina A, vitaminele B12, B3 și B6, vitamina K, vitamina PP și betacarotenul. Sfatul nostru este să consumi fructele în stare proaspătă pentru un aport mai bogat, însă evident că în sezoanele în care acestea nu se găsesc, ai opțiunea de a le cumpără congelate.

Alte substanțe extrem de benefice pentru buna funcționare a organismului uman sunt sărurile minerale. Acestea te ajută să ai o inimă puternică, contribuie și la funcționarea optimă a celorlalte organe, îți cresc imunitatea și îți dezvoltă oasele și mușchii. Ei bine, fructele de pădure conțin: sodiu, săruri de fier, potasiu și magneziu.

6. Îți îmbunătățesc sănătatea emoțională

Tot din seria informații mai puțin cunoscute este și aceea că fructele de pădure conțin și acid folic, care ajută la producerea serotoninei, substanță responsabilă cu reglajul stării de fericire și astfel îți pot îmbunătăți dispoziția. De asemenea, acidul folic este benefic și pentru gravide pentru că acesta previne apariția eventualelor probleme de creștere a fătului și a unor defecte neurologice ce pot apărea la naștere.

7. Pot să prevină apariția bolii Parkinson

Există studii care arată că un consum regulat de fructe de pădure poate contribui la prevenirea bolii Parkinson, boală teribilă ca afectează un procent mare de populație. Parkinsonul este una dintre cele mai cumplite afecțiuni care pot lovi pe cineva. Cercetările spun că un consum de fructe de pădure previne apriția bolii în procent de 25-40%.

Iată, deci, de ce este atât de important să introduci fructele de pădure în dieta ta, ca si ciresele de altfel. În cazul în care o faci deja, felicitări și ține-o tot așa!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
woman 2593366 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
zodii care se despart in 2020 jpeg
horoscop azi venus retrograd jpg
Avantajele  i dezavantajele anvelopelor all seasons jpg
2  5 lucruri de care sa  ii cont când î i iei o asigurare medicala de calatorie  Apeleaza la un broker cunoscut  i fii atent la acoperirile poli ei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net