Cele mai bune ceaiuri pentru durerea de stomac. Consumă-le, iar durerea va dispărea ca prin minune

Ultima actualizare:

S-a demonstrat că mai multe soiuri de ceai, inclusiv cel de ghimbir, ameliorează durerile de stomac prin tratarea unor probleme precum greața, diareea, balonarea sau vărsăturile.

Ceaiul de ghimbir ameliorează durerile de stomac. Foto: Click.
Ceaiul de ghimbir ameliorează durerile de stomac. Foto: Click.

Când vă doare stomacul, să sorbiți o ceașcă fierbinte de ceai este o modalitate simplă de a vă ușura simptomele. Totuși, tipul de ceai poate face o mare diferență. De fapt, s-a demonstrat că anumite soiuri tratează probleme precum greața, diareea și vărsăturile. Iată 3 ceaiuri excelente pentru a calma durerile de stomac.

1. Ceai verde

Ceaiul verde a fost cercetat intens pentru numeroasele sale beneficii potențiale pentru sănătate. A fost folosit în istorie ca un remediu natural pentru diaree și infecție cu tifoidă, o boală alimentară care provoacă greață, vărsături și diaree.

Poate ameliora și alte probleme ale stomacului. De exemplu, un studiu a descoperit că extractul de ceai verde a îmbunătățit semnificativ diareea și a redus durata spitalizării la copiii cu gastroenterită virală sau gripă gastrică.

În studiile efectuate pe animale, s-a demonstrat că ceaiul verde și componentele sale tratează ulcerele gastrice, care pot cauza probleme precum durere, gaze și indigestie.

Rețineți că unii oameni raportează că simt greață după ce au băut ceai verde puternic preparat pe stomacul gol. Pentru a preveni acest lucru, respectați timpul de preparare recomandat și beți ceaiul cu o gustare mică.

2. Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir se face prin fierberea rădăcinii de ghimbir în apă. Această rădăcină poate fi incredibil de benefică pentru probleme digestive precum greața și vărsăturile.

Potrivit unei surse de încredere, ghimbirul a ajutat la prevenirea grețurilor matinale la gravide, precum și greața și vărsăturile induse de chimioterapie. O altă recenzie a remarcat că ghimbirul poate reduce gazele, balonarea, crampele și indigestia, susținând în același timp regularitatea intestinului.

Deși majoritatea acestor studii au analizat suplimentele cu doze mari de ghimbir, ceaiul de ghimbir poate oferi multe dintre aceleași beneficii. Pentru a-l face, rade un nod de ghimbir decojit si infuzeză-l în apă clocotită timp de 10-20 de minute. Strecurați și savurați singur sau cu puțină lămâie, miere sau piper cayenne.

3. Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este o alegere obișnuită atunci când problemele de burtă încep să lovească. Studiile pe animale dezvăluie că uleiul de mentă poate relaxa mușchii intestinali și poate ajuta la ameliorarea durerii.

În plus, o revizuire a 14 studii efectuate pe 1.927 de persoane a sugerat că uleiul de mentă reduce durata, frecvența și severitatea durerii de stomac la copii. S-a demonstrat că acest ulei previne greața și vărsăturile legate de chimioterapie.

Unele studii indică faptul că pur și simplu mirosul uleiului de mentă ajută la prevenirea greaței și vărsăturilor. Deși aceste studii se concentrează mai degrabă pe ulei decât pe ceaiul în sine, ceaiul de mentă poate oferi beneficii similare.

Puteți cumpăra acest ceai de la magazinele alimentare sau puteți să vă pregătiți singur prin înmuierea frunzelor de mentă zdrobite în apă fierbinte timp de 7-12 minute, scriu cei de la Healthline.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net