Alimentul care ne distruge sănătatea și ne îmbătrânește. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă: „Fragilizează toate țesuturile și organele”

4 octombrie 2024 16:02   Sănătate

Mihaela Bilic, medicul nutriționist cunoscut în România pentru postările și aparițiile sale în domeniul nutriției și al sănătății face dezvăluiri importante despre un aliment care cauzează organismului nostru. Despre ce este vorba, descoperiți în articol. 

Pe contul personal de Instagram, vedeta a vorbit despre consumul excesiv de zahăr - mai concret, despre zahărul care se găsește în produse procesate - și cum ne poate afecta sănătatea. 

„ Zahărul hrănește virusurile și bacteriile patogene”

Zahărul se numără printre principalele alimente care ne afectează organismul. Deși creează dependență, riscurile asupra sănătății noastre sunt mari. Mihaela Bilic spune despre pericolul la care ne expunem atunci când consumăm: sucuri, dulciuri etc, deoarece suntem predispuși obezității, cariilor dentare și scăderii imunității. 

„Gustul dulce multe rele aduce. Fast-food, Junk-food, produse semipreparate, dulciuri și prăjituri ultra procesate, sucuri, ronțăieli dulci și sărate…Care este ingredientul comun din toate aceste produse? Zahărul supra-adăugat!

Dacă până acum știam că zahărul îngrașă, face carii dentare și crește colesterolul din sînge, aflați că mai nou zahărul scade imunitatea.

Ajuns în intestin, zahărul hrănește virusurile și bacteriile patogene, creează un mediu favorabil dezvoltării acestora. Ori intestinul e responsabil pentru 80% din imunitatea noastră, iar echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele determină rezistența organismului la boli.

Pe plan local zahărul strică acest echilibru și rezultă așa numita DISBIOZĂ, adică un haos intestinal cu impact imunitar”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook. 

Zahărul afectează imunitatea 

De asemenea, consumul excesiv de zahăr scade imunitatea organismului, ne îmbolnăvește și ne îmbătrânește. 

„Cu alte cuvinte leucocitele nu mai pot ‘mânca’ virusurile și bacteriile cauzatoare de boli. Ce efect au 100 grame de zahăr, adică o sticlă de un litru de suc? Scad cu 97% răspunsul imun.

Prin mediul acid pe care îl creează, zahărul fragilizează toate țesuturile și organele, inclusiv sistemul imunitar. Credeați că zahărul ne face viața mai dulce? Ei bine, se pare că de fapt ne îmbolnăvește și ne îmbătrânește”, și-a încheiat specialista postarea.

Mai multe