Alimentul care trebuie consumat toamna! Secretul Mihaelei Bilic pentru a combate stările de oboseală care apar din cauza asteniei

Astenia de toamnă este însoțită de stări de moleșeală și oboseală inexplicabile. Mihaela Bilic spune că există un aliment care combate această astenie. Produsul la care face referire este brânza. Potrivit medicului nutriționist, cea mai bună brânză ce poate fi consumată pe grill sau prăjită este halloumi.

Mihaela Bilic Foto: Facebook
Mihaela Bilic Foto: Facebook

Cu ce se combate astenia de toamnă

Brânza halloumi este consumată în mai multe țări precum Liban, Turcia și este la mare căutare în Grecia și tot mai mulți români încep să-i aprecieze gustul intens. „Astenia de toamnă se combate cu brânză…topită sau prăjită. Ploaia și întunericul pot fi neutralizate cu ceva bun de mâncare. Iar brânza este ingredientul campion ca efect antidepresiv. Și nu brânza oricum, ci încălzită! Vă fac cunoștință astăzi cu 2 tipuri de brânză… altfel. Un sortiment de brânză neatrăgătoare ca aspect, însă surprinzătoare ca gust și consistență este halloumi sau brânza cipriotă.

Uscată și sărată, imposibil de consumat ca atare, halloumi se transformă spectaculos atunci când este pusă pe grătar sau în cratiță la prăjit: se rumenește frumos, se înmoaie și devine catifelată, fină, un pic elastică și savuroasă la gust. Dacă n-ați mâncat niciodată halloumi, trebuie să încercați, e unică! Deși ciprioții au pretenția că le aparține, halloumi este întâlnită în toate țările din jurul Mediteranei, din Liban până în Turcia.

În varianta originală e făcută dintr-un amestec de lapte de capră și oaie, are un punct de topire foarte înalt, motiv pentru care se pretează perfect la încălzire și gătire. De consumat cat e caldă, odată ce s-a răcit se transformă într-un cauciuc", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook. 

 Felul de mâncare numit “fondue” 

„La mare căutare în Franța și Elveția este un fel de mâncare numit “fondue”. Toate tipurile și resturile de brânză pe care le aveți prin frigider se pun la topit cu un pic de vin alb. Amestecul se face într-o cratiță groasă de fontă pe care o așezăm apoi în mijlocul mesei cu o sursă de căldură sub ea, cât să o țină caldă.

Exista vase speciale de fondue in magazinele de electrocasnice, asa cum exista amestecuri de brânza pentru fondue in toate supermarketurile. Dar mai important decât aparatul este conceptul, ideea în sine: faptul că stai în jurul mesei cu prietenii este amuzant si relaxant. În amestecul de brânză topită fiecare își înmoaie crutoane de pâine, bucățele de legume sau cartofi fierți.

Adio risipa alimentară, adio gătit, adio lăcomie- nu poți mânca prea repede și prea mult, brânza este fierbinte și pentru fiecare îmbucătură trebuie așteptat.Iar dacă moralul nu s-a ridicat, merită știut că există fondue cu ciocolată, în care se înmoaie bucățele de fructe proaspete. De la căpșuni la banane și ananas, orice fruct merge cu ciocolată topită. Cu asta sigur vă revine buna dispoziție", a mai scris aceasta. 

Ce stări apar din cauza asteniei de toamnă

În această perioadă, unii oamenii experimentează o tristețe constantă, iar în cazul în care aceasta este mai mult decât o stare de spirit trecătoare ea poate semnala prezența unei boli sub denumirea de astenie.

Explicația acestei tristeți odată cu venirea toamnei este una științifică din cauza faptului că pe măsură ce zilele devin mai scurte, sistemul nostru imunitar tinde să își piardă rezistența, iar acest lucru are consecințe asupra psihicului nostru. Astfel că dacă te confrunti cu insomnie, depresie, oboseală, lipsă de concentrare sau fluctuații de apetit, toate aceste simptome îți pot semnala faptul că suferi de astenie de toamnă.

Metode de prevenție a asteniei 

Un prim lucru pe care îl poți face este să petreci cât mai mult timp în natură pentru că lumina naturală te ajută foarte mult în starea ta psihică.

Dieta este o altă metodă pe care o poți include în prevenția asteniei de toamnă Iar asta presupune să consumi zilnic cât mai multe minerale și vitamine aducând astfel un raport de energie organismului tău chiar dacă acesta nu este expus la razele solare ca în timpul verii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bataie romani spania jpg
image png
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
film wroclaw 1997 jpg
carte pixabay jpg
nicolae ceausescu facebook png
image
actualitate.net
image
actualitate.net