Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”

6 octombrie 2025 16:45   Sănătate

Doctorul Virgiliu Stroescu, apreciat pentru activitatea sa medicală în endocrinologie și nutriție, a spus ce aliment trebuie se afle în meniul nostru de zi cu zi. Medicul a precizat că aduce beneficii importante pentru digestie, sistem imunitar și detoxifiere. Află mai multe!

Usturoiul, pe care mulți îl consideră doar un ingredient culinar, a fost elogiat de Dr. Virgiliu Stroescu pentru importanța sa asupra organismului. Acesta recomandă consumul a câte unui cățel de usturoi pe zi, integrat în diverse preparate:

Usturoiul are peste 25 de efecte benefice. 25!!! Usturoiul este un dezinfectant, deci unui om care are infecție, tulburări, să-i dați puțin usturoi, (…). usturoiul ca atare are zeci de substanțe care fac bine - vindecă, cicatrizează, omoară microbii, dau potență, dau energie, omoară microbii, omoară ciupercile.

Vedeți ce micuț este? L-a făcut Dumnezeu micuț pentru că este atât de puternic! Dacă ar fi usturoiul cât un dovleac, ar fi nenorocire, el este micuț, dar își face datoria perfect. Zilnic dacă putem să mâncăm câte un cățel de usturoi ar fi extraordinar, ne-am dezinfecta tot tubul digestiv. Mâncați vinete? Puneți puțin usturoi. Mâncați o salată, puneți usturoi. Și în cartofi. Sau îl dăm puțin prin blender, iese o zeamă de usturoi cu puțin ulei, ne curăță și ne vindecă tot organismul”, a precizat medicul la Antena 3 CNN.

Usturoi chinezesc sau românesc?

Alegerea între usturoiul românesc și cel chinezesc, poate cele mai populare soiuri de pe piață, nu ține doar de preferințele culinare! Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă pe cel românesc, deoarece este mai blând pentru stomac, spre deosebire de cel chinezesc, mai puternic, care poate provoca iritații sau arsuri dacă este consumat în cantități mari:

„Încă ceva…nu trebuie să mănânci usturoi așa cum mănânci nucile, usturoiul este doar pentru aromă și miros. De ce se spune că «ustură». Luat în cantități mari, el face ulcer. El arde. Cel apărut în ultimul timp, usturoiul chinezesc, e cam puternic. Să mâncăm usturoi românesc - este foarte bun și foarte sănătos”, recomandă specialistul. 

Mai multe