Celebrul medic Virgiliu Stroescu a dezvăluit ce alimente îl mențin sănătos la 77 de ani. Din ce își prepară ciocolata: „De 10 ori mai sănătos decât cacao”
Virgiliu Stroescu, unul dintre cei mai cunoscuți doctori în endocrinologie și boli metabolice, a spus ce alimente se află în meniul său. Află cum reușește să se mențină în formă celebrul specialist la vârsta de 77 ani!

Invitat în podcastul Adinei Alberts, Dr. Virgiliu Stroescu a oferit detalii despre principiile alimentare pe care le urmează de zeci de ani.
Medicul își începe diminețile cu un pahar de apă plată pentru hidratare, iar după 10-15 minute ia un mic dejun bogat în alimente vegetariene, precum cereale, semințe și soia:
„Dimineața, în general, este bine să mâncăm cereale, obligatoriu cereale, în special fulgi de ovăz. Eu îi fierb, apoi pun semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de chia… Mănânc și pâine integrală, mai iau și niște soia, brânza de soia care este formidabilă. Brânza de animal nu e sănătoasă, se produce prin coagularea cazeinei. Cazeina este cea mai alergizantă proteină a organismului nostru”, a spus Dr. Stroescu.
La masa de prânz, celebrul nutriționist optează pentru salate, legume și leguminoase, în special pentru supe și ciorbe, pregătite fără carne: „Cum mergem la masă este bine să bem apă…. Nu ar fi rău să bem o supică de legume… Hrana vegetală e vie, pe când hrana animală nu are viață”, a mai precizat specialistul.
Seara, medicul consumă alimente în cantități mici: „Dacă vrei să slăbești, nu trebuie să mai mănânci nimic seara, doar să bei apă. Nu trebuie să mănânci cu 3-4 ore înainte de somn sau, dacă vrei ceva foarte simplu, poți opta pentru o salată, un griș, orez sau un fruct - un măr sau două”, a explicat acesta.
Carobul, secretul Dr. Virgiliu Stroescu
Unul dintre secretele alimentației sănătoase ale Dr. Virgiliu Stroescu este carobul, cunoscut și sub denumirea de pudră de roșcove. Acesta este un înlocuitor natural pentru cacao, are un gust dulceag, ușor caramelizat, motiv pentru care se află în topul preferințelor medicului: „Carobul este praf de roșcove, are vitamine formidabile și este de 10 ori mai sănătos decât cacao. Se poate face ciocolată din el”, a recomandat doctorul.



































