Alimentul care scade nivelul de energie dacă este consumat dimineața. Avertismentul medicului Virgiliu Stroescu: „Dacă țineți la sănătatea dumneavoastră…”
Micul dejun este o masă importantă, deoarece ne asigură rezervele de energie pentru prima parte a zilei, însă nu orice aliment are această calitate. Medicul Virgiliu Stroescu a spus ce recomandă pentru un început de zi sănătos și ce ar trebui să fie exclus categoric.

Invitat în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, Dr. Virgiliu Stroescu, specialist în endocrinologie și nutriție, în vârstă de 77 de ani, a vorbit despre alegerile alimentare care ne ajută să ne menținem în formă.
Pentru o masă sănătoasă și echilibrată, medicul ne recomandă să respectăm micul dejun și să consumăm, în special în primele ore ale zilei, ovăz, care sprijină digestia și oferă un impuls de vitalitate. Pe de altă parte, specialistul a explicat ce aliment poate afecta negativ nivelul nostru de energie și de ce ar trebui evitat la prima masă a zilei.
„Nu mâncăm niciodată friptură dimineața”
Dr. Virgiliu Stroescu a spus că friptura este un aliment de evitat la micul dejun, mai ales dacă este prăjită: „Nu mâncăm niciodată friptură dimineața. Pentru că friptura nu dă energie, ci scoate energia din om. Atenție și la ulei! La temperaturi ridicate, acesta devine o substanță pro-cancerigenă. Dacă țineți la sănătatea dumneavoastră, nu mai încingeți sub nicio formă uleiul”, a declarat Dr. Virgiliu Stroescu.
Specialistul nu recomandă consumul de carne la primele ore ale zilei, deoarece proteinele din carne necesită un proces digestiv complex, care consumă multă energie din organism. Astfel, în loc să ne ofere un plus de vitalitate, carnea poate duce la senzația de oboseală.
Pe lângă carne, Dr. Virgiliu Stroescu a atras atenția și asupra consumului de cafea, care, potrivit specialistului, trebuie evitată sau consumată în cantități moderate: „Știți la ce temperatură se prăjesc boabele de cafea? La 300 și ceva de grade. Dispare orice antioxidant. Cea mai mare minciună pe care o spun cei care se numesc oameni de știință este să consumăm cafea, pentru că are în compoziție substanță antioxidantă.
Cea mai mare minciună pe care o spun cei care se numesc oameni de știință este să consumăm cafea, pentru că are în compoziție antioxidanți. Dar nu spun și că, sub influența temperaturii crescute, aceste substanțe antioxidante dispar. Ba mai mult, apar substanțe cancerigene foarte periculoase, (…). Această cafea, în cantitate mare, cafeaua favorizează cancerul de pancreas, care este ireversibil”, a mai spus medicul.



































