Băutura care ne poate ajuta să scăpăm de 20 de kilograme în doar două luni! Se prepară rapid și e delicioasă

26 aprilie 2024 16:55   Sănătate

Mulți dintre noi ne aflăm în căutarea unei metode eficiente de a ne menține greutatea sub control, iar o nouă băutură a devenit extrem de populară pe Internet. Cunoscut drept „oat-zempic”, este vorba despre un smoothie de ovăz care ne-ar putea ajuta să pierdem 20 de kilograme în numai două luni.

Chiar dacă această rețetă a devenit virală pe TikTok, unde se spune că ar fi extrem de bună pentru a pierde în greutate, specialiștii se întreabă cât de eficientă este acest smoothie în realitate.

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, pentru a pregăti acest smoothie, nu ne vor trebui decât câteva ingrediente banale! Mai precis, ar fi vorba despre 240 ml apă, undeva în jur de 45 g de ovăz, puțină scorțișoară, cât și un strop de lime. Toate aceste ingrediente vor fi amestecate împreună.

Deși pare a fi o băutură extrem de banală, utilizatorii de pe TikTok au raportat că smoothie-ul i-a ajutat să piardă masiv în greutate, într-un timp extrem de scurt. „Pierdeți 4 kg în trei săptămâni!”, a spus un utilizator, în timp ce altul comentează că a pierdut 1,8 kilograme în aproximativ o săptămână.

Băutura care ne poate ajuta să scădem în greutate

În ciuda comentariilor de pe TikTok, experții sunt sceptici în privința efectelor. Aceștia avertizează publicul că o pierdere sigură în greutate ar trebui să fie de aproximativ 1 kg pe săptămână, adică undeva în jur de 8 kilograme în două luni. Specialiștii spun că succesul despre care vorbesc utilizatorii TikTok ar fi mai degrabă datorat postului intermitent și al altor schimbări în alimentație.

Chiar dacă „oat-zempic-ul” nu este chiar atât de eficient pe cât și-ar dori utilizatorii de pe TikTok, ovăzul are numeroase beneficii nutritive. Iar adaosul de scorțișoară și lime poate fi util pentru organismul nostru.

„Sucul de lime ar oferi o cantitate mică de vitamina C, care susține funcția imunitară normală; în timp ce scorțișoara este cunoscută pentru efectele antiinflamatoare și pentru că ajută la scăderea zahărului din sânge - deși doza folosită în studii este mai mare”, a explicat Carrie Ruxton, dietician independent, conform sursei citate.

Mai multe