Beneficiile nebănuite ale ceaiului de coacăze. Nu mulți români știu cât de util este
Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi de pe glob, iar pe lângă gustul delicios pe care îl are, el ne oferă și nenumărate beneficii de sănătate. Însă în ciuda popularității acestei băuturi, există unele tipuri de ceai care pot oferi o mulțime de avantaje organismului nostru, însă despre care nu foarte multă lume știe. De exemplu, ceaiul de coacăze este mult mai util decât am crede.
Coacăzele roșii au un conținut ridicat de minerale și vitamine, iar avantajele oferite de aceste fructe delicioase nu dispar, atunci când le folosim pentru a face ceai. De exemplu, coacăzele sunt foarte utile pentru a ne menține un sistem imunitar sănătos, astfel că vom fi mai apărați de anumite probleme, cum ar fi gripa, ori răceala. De asemenea, fitonutrienții din coacăze au și efecte antiinflamatoare, extrem de utile pentru sănătatea noastră.
Un alt detaliu important pe care trebuie să îl știm despre aceste fructe este faptul că ele ne pot ajuta o digestie mai bună. Banalele coacăze pot fi foarte utile în prevenirea constipației, iar datorită conținutului scăzut de calorii, ele sunt perfecte și pentru cei care își doresc să dea jos câteva kilograme.
Beneficiile nebănuite ale ceaiului de coacăze
Un alt mod în care coacăzele ne pot fi de ajutor ține de faptul că, datorit proprietăților lor antiinflamatoare, cât și a calciului pe care îl conțin, ele pot preveni artrita reumatoidă, dacă sunt consumate regulat. Iar mulțumită antioxidanților din coacăze, ele sunt alegerea perfectă pentru a ne menține o piele sănătoasă și frumoasă.
În privința coacăzelor negre, acestea au un conținut ridicat de antioxidanți și antociani, care ne vor susține sistemul imunitar și, pe deasupra, pot fi de ajutor și împotriva infecțiilor din organism. În plus, aceste fructe delicioase ne pot ajuta să scăpăm de gâtul iritat și chiar pot fi utile în ameliorarea unor simptome ale gripei.
Astfel, dacă ne dorim să beneficiem de efectele pozitive oferite de coacăze, putem să le consumăm și sub formă de ceai, nu doar simple.