Cum scapi de limacșii care îți distrug legumele din grădină. Trucurile știute doar de grădinarii de top

Cei dintre noi care au propria curte cu siguranță că s-au confruntat de-a lungul timpului cu un inamic care poate distruge legumele pe care le creștem: limacșii. Acești melci fără cochilie încep să apară în timpul primăverii și pot continua să fie o problemă până prin toamnă. Din fericire, grădinarii cu experiență ne propun câteva trucuri ingenioase care pot ține limacșii la distanță.

Limacșii ne pot distruge recolta / foto: Adobe Stock
Limacșii ne pot distruge recolta / foto: Adobe Stock

Dacă avem o curte în care ne creștem propriile legume, cu siguranță că deja știm cât de multă muncă este necesară pentre ca totul să meagă bine și să ne putem bucura de o recoltă delicioasă.

Iar printre lucrurile pe care trebuie să le avem în vedere se numără nu doar utilizarea de îngrășământ, ori udatul regulat, ci și faptul că mulți dăunători vor încerca să ne distrugă recolta. Iar printre aceștia, limacșii sunt printre cei mai persistenți.

Acești melci fără cochilie sunt foarte activi în zilele ploioase, ori atunci când nopțile sunt ceva mai reci. În general, limacșii se vor hrăni cu salată, varză, cicoare, conopidă, ori rubarbă. Iar, din păcate, ei mai pot ataca și culturile de pepeni, căpșuni, chiar și pomii fructiferi pot cădea pradă acestor melci fără cochilie.

Cum putem scăpa de limacși

Din fericire, există câteva trucuri ingenioase la care putem apela pentru a scăpa de acești dăunători. De exemplu, cea mai simplă soluție pe care o putem pune în practică este să stropim grădina cu ceaiuri din plante. Mirosul de pelin nu este deloc suportat de către limacși, motiv pentru care aceștia vor sta la distanță de grădina noastră. De asemenea, pelinul este și un bun fertilizant.

De asemenea, putem utiliza capcane cu bere, ori cu drojdie de zahăr. Acești melci sunt atrași de miros, iar atunci când se apropie de capcană, ei vor cădea în borcanul îngropat în pământ. A doua zi dimineață, putem înlătura limacșii, iar apoi trebuie să înlocuim lichidul. De asemenea, mai putem apela și la capcane cu coji de ou sfărâmate, tărâțe, ori ace de conifere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net