Un ingredient banal îți face mașina de spălat ca nouă. Trucul folosit de gospodinele cu experiență

Este unul dintre cele mai folosite obiecte electrocasnice din casa noastră, motiv pentru care este nevoie să acordăm o atenție specială întreținerii acestuia. Mașina de spălat este nelipsită din mai toate casele din țară, iar cu toții încercăm să o păstrăm cât mai curată. Cu toate acestea, dacă exteriorul este destul de ușor de îngrijit, interiorul poate să ne pună ceva probleme. Din fericire, există un truc ingenios care poate curăța rapid mașina de spălat.

Oțetul ne poate ajuta să curățăm mașina de spălat / foto: Freepik
Oțetul ne poate ajuta să curățăm mașina de spălat / foto: Freepik

Mașina de spălat este o prezență comună în casele noastre. Acest obiect atât de util este folosit, de cele mai multe ori, de două ori pe săptămână, în unele cazuri chiar și mai des. Însă, chiar dacă mașina de spălat ne curăță fără probleme hainele, nu trebuie să uităm că și ea, la rândul ei, va avea nevoie de ceva mentenanță.

Din cauza resturilor de detergent, cât și a acumulării de umezeală în interiorul ei, acest obiect electrocasnic poate căpăta un miros neplăcut, cât și un aspect neîgrijit, motiv pentru care trebuie curățat constant.

Iar dacă nu vrem să cheltuim bani pe soluții chimice, avem la dispoziție un ingredient banal, care se găsește în toate casele și care ne poate mențina mașina de spălat curată: oțetul! Acesta nu doar că poate menține aspectul exterior al mașinii, dar poate curăța eficient și interiorul.

Cum putem curăța mașina de spălat cu oțet

Este foarte simplu să utilizăm oțetul pentru a curăța mașina de spălat. Mai precis, tot ce trebuie să facem este să punem acest ingredient într-o sticlă cu pulverizator, apoi să îl aplicăm pe ușa mașinii de spălat, în sertarul pentru detergent, cât și la garnitura de cauciuc.

După ce am lăsat oțetul să acționeze vreme de 2 minute, trebuie să ștergem bine componentele mașinii cu o cârpă moale, ori cu un burete.

De asemenea, mai putem să turnăm o cană de oțet în compartimentul pentru detergent, iar apoi să selectăm un ciclu de spălare, la o temperatură cât mai ridicată. Desigur, nu trebuie să adăugăm haine în cuva mașinii, în timpul acestei spălări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net