Brânza care face minuni pentru creier. Îl menține sănătos și te ajută să ai o memorie bună: „Este mai sănătoasă decât cea din lapte de vacă”

16 octombrie 2024 15:48   Sănătate

Brânza este un aliment delicios, îndrăgit de românii din toată țara. Fiecare regiune a României are propriile rețete și metode pe care le folosește pentru a face brânză, iar fiecare dintre acestea rezultă într-un produs delicios, de care nu ne mai săturăm. Iar acum, un renumit medic neurochirug ne explică care este cea mai bună brânză pentru creierul nostru.

Bun sau rău, orice aliment pe care îl consumăm va avea un efect asupra sănătății noastre, iar deja tot mai mulți români sunt atenți la dieta lor, deoarece doresc să aibă grijă de organismul nostru.

Iar un aliment delicios, pe care îl consumăm indiferent de ce dietă folosim, este brânza! Laura Ene, un renumit medic neurochirurg din țara noastră, ne spune care este brânza care poate avea un efect pozitiv asupra creierului nostru!

Brânza perfectă pentru creierul nostru

Brânza are un conținut ridicat de proteine, proteine de care corpul nostru are mare nevoie. Iar un studiu japonez a arătat faptul că două tipuri de brânză au ajutat 1.200 de bătrâni cu vârste de peste 65 de ani să aibă o memorie mai bună! Este vorba despre brânza cheddar, dar și feta!

Tot în acest studiu mai este menționat faptul că un detaliu important pe care trebuie să îl știm este faptul că produsele pe care le consumăm nu trebuie să fie procesate. Brânzeturile tartinabile, deși delicioase, conțin aditivi precum diacetil, un aditiv care poate dăuna memoriei și poate crește riscul apariției bolilor cerebrovasculare.

Brânza feta poate fi bună pentru creierul nostru

Iar medicul neurochirurg Laura Ene ne vorbește despre brânza feta, o alegere extrem de sănătoasă, care va fi de ajutor creierului nostru!

„Brânza feta are un gust ușor astringent și nu are un înveliș mai gros. Brânza feta tradițională este făcută din lapte de oaie și, dacă acesta este combinat cu cel de capră, laptele de capră nu are voie să fie prezent într-o cantitate mai mare de 30%.

Brânza feta realizată în mod tradițional este mai sănătoasă decât brânza din lapte de vacă întrucât este mai ușor de digerat, are potențial alergic mai mic și generează  mai puțină inflamație în organism, ceea ce înseamnă că este o variantă mai bună decât telemeaua de vacă, în special pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză”, a explicat Laura Ene, potrivit doc.ro.

Mai multe