Ce alimente ne pot afecta serios sistemul imunitar. Trebuie să le consumăm extrem de rar

10 mai 2024 12:10   Sănătate

Tot mai mulți români sunt mai atenți la ce mănâncă, deoarece își doresc o dietă cât mai sănătoasă. După cum știm, există nenumărate alimente care pot fi benefice pentru sănătatea noastră, însă și reversul monedei este posibil! Unele mâncăruri ne pot afecta serios sistemul imunitar, așa că trebuie să le consumăm cât mai rar!

Indiferent cât de multe ore petrecem la sală, dacă nu suntem atenți la produsele pe care ni le punem în farfurie, starea noastră de sănătate tot va suferi. Alimentația este extrem de importantă pentru o stare bună de sănătate, iar acest lucru este un fapt pe care omenirea l-a cunoscut încă din cele mai vechi timpuri.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat faimosul neurochirurg Vlad Ciurea, conform Antena 3 CNN.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune”

Din păcate, nu toate alimentele au efecte pozitive asupra organismului nostru. Unele ne pot afecta serios sistemul imunitar, în funcție de modul în care le consumăm, cât și de reacția individuală a fiecăruia dintre noi. Desigur, mai există și alimente care pot provoca reacții alergice, ori inflamații în organism. Expertul naturopat Aurelian Vasile a explicat care sunt alimentele care ne pot provoca probleme de sănătate.

„Alimentele care atacă sistemul imunitar constau în alimentația asta compulsivă, de tip street food, junk food, fast food, o alimentație care combină niște substanțe care nu sunt benefice omului”, a explicat expertul, conform sursei citate.

„Poate că adolescenții spun să-i lăsăm în pace, pentru că ei asta vor să mănânce. Cu toții am trecut prin acea perioadă. Dar consumul trebuie să fie cât mai rar sau să fie un consum cât mai controlat.

Pentru că în perioada de creștere ai nevoie de alimente care să îți mențină capacitatea de dezvoltare corectă a organelor altfel, depozitul acela în urma consumului de diferite tipuri de alimente, se regăsește pe aspectul nostru fizic și începi să arăți mai bătrân, să te simți mai bătrân”, spune Aurelian Vasile.

Mai multe