Ce se întâmplă în organism dacă consumăm o piersică pe zi. Explicația uimitoare a experților: „Acest lucru este util”
Cu toții știm că fructele și legumele ne sunt indicate zilnic pentru consum, însă puțini sunt cei care știu ce trebuie să integrăm în alimentație. De exemplu, nutriționiștii recomandă piersicile, pentru că au foarte multe beneficii pentru sănătate.
„Piersicile au un conținut ridicat de apă”
Experții în nutriție susțin că piersicile au numeroase beneficii pentru sănătate, asta datorită conținutului de minerale, vitamine și antioxidanți care mențin starea optimă a sănătății. Piersica previne anumite boli, dacă este consumată în fiecare zi și ajută la pierderea kilogramelor în plus, datorită conținutului mare de apă. Are doar 60 de calorii, ceea ce înseamnă că nu îngrașă deloc. De asemenea, fructul are un indice glicemic scăzut, deci nu crește nivelul de glucoză în sânge. În plus, aceasta hidratează intens dacă este consumată zilnic.
„Ca majoritatea fructelor și legumelor, piersicile au un conținut ridicat de apă. Dacă te străduiești să te hidratezi sau te-ai plictisit de apa plată, reține că poți obține lichide și din alimente. Acest lucru este util în special în lunile de vară, când probabil transpirați mai mult sau mai des”, explică Cara Harbstreet, medic nutriționist, potrivit parade.com.
Beneficiile piersicilor pentru organism
Piersica are suficiente fibre pentru organism și aproximativ 183 de mg de potasiu. Nutriționiștii consideră că acest fruct îmbunătățește sănătatea pielii și oferă energia de care avem nevoie. Pe de altă parte, piersicile întăresc sistemul imunitar, datorită substanțelor nutritive pe care le au în compoziție. Ele susțin digestia și ajută la menținerea tensiunii arteriale, dar reduc și riscurile apariției bolilor cardiovasculare. Important de menționat este că experții le recomandă chiar și vârstnicilor acest aliment.
Specialiștii recomandă aceste fructe atât adulților, cât și copiilor. Consumate zilnic, piersicile pot avea efecte miraculoase pentru sănătate și îți pot oferi aportul de nutrienți pentru întreaga zi. Specialiștii sunt de părere că indiferent sub ce formă le mâncăm, tot ce contează este să le introducem în alimentația noastră zilnică.