Rețeta bunicii pentru cel mai bun gem de piersici. Ce trebuie să pui ca să iasă delicios

Vara este sezonul bunătăților! În această perioadă gospodarii prepară gemuri din fructe proaspete, iar gemul de piersici este unul dintre cele mai apreciate. Dulce, aromat și plin de savoare, gemul de piersici făcut în casă este o adevărată delicatesă. Rețeta bunicii pentru cel mai bun gem de piersici este simplă și foloseste doar câteva ingrediente naturale, dar are un secret care îl face cu adevărat delicios.

Ce trebuie să pui ca să iasă delicios
Ce trebuie să pui ca să iasă delicios

Rețeta bunicii pentru cel mai bun gem de piersici

Pentru a prepara gemul de piersici după rețeta bunicii, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

2 kg de piersici bine coapte: Alegerea piersicilor coapte și suculente este esențială pentru a obține un gem aromat și dulce.

1 kg de zahăr: Zahărul ajută la conservarea gemului și îi conferă dulceața necesară.

1 lămâie: Sucul de lămâie adăugat în gem ajută la echilibrarea dulceaței și previne cristalizarea zahărului.

1 baton de vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat): Vanilia adaugă o aromă subtilă și delicată gemului.

1 linguriță de scorțișoară (opțional): Scorțișoara adaugă un plus de savoare și un gust special gemului de piersici.

Mod de preparare

Spălați bine piersicile sub jet de apă rece, pentru a îndepărta orice impurități. După ce le-ați spălat, îndepărtați sâmburii și tăiați piersicile în bucăți mici. Dacă doriți un gem mai fin, puteți decoji piersicile înainte de a le tăia, deși acest pas este opțional.

Într-un vas mare, adăugați bucățile de piersici și zahărul. Amestecați bine pentru a asigura că toate bucățile de piersici sunt acoperite cu zahăr. Lăsați amestecul să stea timp de aproximativ 2 ore, până când piersicile încep să lase suc. Acest proces de macerare ajută la extragerea maximă a sucului și a aromei din piersici.

După ce piersicile au stat suficient timp cu zahărul, puneți vasul pe foc mediu și adăugați sucul de lămâie. Aduceți amestecul la fierbere, amestecând constant pentru a preveni lipirea de fundul vasului. După ce începe să fiarbă, reduceți focul la mic și lăsați să fiarbă în continuare timp de 30-40 de minute, amestecând ocazional și îndepărtând spuma care se formează la suprafață. În ultimele 10 minute de fierbere, adăugați batonul de vanilie tăiat pe lungime (sau zahărul vanilat) și scorțișoara, dacă folosiți. Aceste ingrediente vor adăuga un plus de aromă și vor face gemul de piersici și mai delicios.

Pentru a verifica dacă gemul este gata, puneți o linguriță de gem pe o farfurie rece și lăsați-l să se răcească câteva minute. Dacă gemul se încheagă și nu curge, înseamnă că este gata. Turnați gemul fierbinte în borcane sterilizate, lăsând aproximativ 1 cm de spațiu liber în partea de sus. Închideți borcanele ermetic și lăsați-le să se răcească complet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
1 zodii ghinioniste jpg jpeg
ten perfect 600x400 jpeg
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
horoscop (1) jpg
MixCollage 29 Jun 2024 09 04 PM 4666 jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Gratar FOTO Shutterstock
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net