Ce trebuie să facem înainte de expunerea la soare pentru ca pielea să nu sufere prea mult

23 august 2022 13:00   Sănătate

Este vară, perioada vacanțelor în care adorăm să ne expunem la soare pentru a avea o piele cât mai bronzată. Știm însă că, pe termen lung, razele ultraviolete au efecte negative asupra tenului.

Îl deshidratează, îl sensibilizează, provoacă apariția petelor pigmentare și contribuie la apariția sau accentuarea ridurilor.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne spune cum ar trebui să ne pregătim pielea înainte de expunerea la soare pentru a preveni sau diminua toate aceste efecte negative.

„Bronzul este plăcut la vedere, dar vine cu un bagaj de neplăceri din punct de vedere estetic, dar și al sănătății pielii. După ce ne expunem la soare, și, în special, după ce bronzul se duce, constatăm că tenul este deshidratat, tern, sensibil, cu pete pigmentare și riduri accentuate. Sunt lucruri pe care trebuie să le facem înainte de expunerea la soare astfel încât să ne asigurăm că ne vom bucura doar de avantaje, nu și de consecințele neplăcute. Vorbesc aici despre un tratament profesional de hidratare a pielii înainte de vacanță și, bineînțeles, de folosirea cremelor cu protecție solară în fiecare zi, indiferent dacă stăm sau nu la plajă”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum suferă mai exact pielea după expunerea la soare

 „Când ne expunem prea mult la soare, razele ultraviolete (UV) pătrund în straturile interioare ale pielii, ceea ce poate provoca deteriorarea celulelor. Acestea sunt doar câteva exemple ale efectelor negative pe care expunerea la soare le are asupra pielii, pe termen lung. Daunele se acumulează în timp, iar îmbătrânirea prematură este o consecință pe care cu siguranță nu ne dorim să o simțim pe propria piele:

- Distrugerea fibrelor de elastină și colagen

- Apariția leziunilor cutanate (precanceorase și canceroase)

- Apariția liniilor fine și accentuarea ridurilor

- Piele lăsată

- Dilatarea vaselor mici de sânge de sub piele

- Pete pigmentare

- Deteriorarea aspectului pielii

- Apariția pistruilor

- Îngălbenirea pielii

-Arsuri solare-Alunițe”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum ne pregătim pielea pentru expunerea la soare

„Înainte de orice, trebuie să reținem că este recomandat să aplicăm factor de protecție, ideal 50, de fiecare dată când ne expunem la soare, indiferent că stăm a plajă sau doar ne plimbăm. Este bariera care ne protejează în fața acțiunii dăunătoare a ultravioletelor. Însă nu doar soarele ne poate dăuna, ci și deshidratarea, apa sărată din mare sau cu clor din piscină, diferențele de temperatură de la plajă sau din incintele cu aer condiționat. Tocmai de aceea, este recomandat să ne pregătim pielea intensive înainte de vacanță, pentru a fi perfect hidratată și hrănită din interior. Sunt recomandate tratamentele profesionale, minim invazive, precum Dermapen sau mezoterapie, ce acționează în profunzimea pielii, deoarece simplele produse cosmetice acționează doar pe straturile superficiale”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Pielea frumoasă la exterior înseamnă că este sănătoasă din interior. De aceea, este indicat să ne hidratăm corespunzător, să consumăm alimente sănătoase, cu vitaminele și nutrienții de care avem nevoie. Apoi, să îi acordăm periodic îngrijire profesională.

Asta înseamnă să completăm rutina obișnuită de zi cu zi cu tratamente realizate de medicul estetician.

Mezoterapia

„Tratamentul se aplică prin microinjecții cu substanțe active ce stimulează producția de colagen și elastină, precum și antioxidanți ce combat radicalii liberi. Tratamentul este nedureros și nu presupune timp de recuperare. Rezultatul este întotdeauna spectaculos, dar totodată natural”, adaugă medicul estetician Iancu Morad.  

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Mai multe