Cat de des trebuie aplicată crema SPF și alte informații esențiale pentru un bronz sănătos

În sezonul cald, magazinele sunt din nou pline cu o gamă largă de produse cu protecție solară (SPF) care ne ajută să ne îngrijim pielea în zilele însorite.

image

Cu toate acestea, știați că pentru a vă proteja cu adevărat pielea, pentru a preveni îmbătrânirea prematură și pentru a îmbunătăți textura pielii - ar trebui să purtați SPF în toate 365 de zile ale anului?

Este doza ta critică de îngrijire a pielii și arma ta preventivă supremă, indiferent de culoarea sau nuanța pielii tale.

Beneficiile cremelor cu factor de protecție solară SPF

-Reduce riscul de cancer

-Protejează pielea de razele UV/UVA dăunătoare

-Protejează împotriva arsurilor solare, înroșirii, inflamațiilor

-Previn semnele timpurii de îmbătrânire

-Previn hiperpigmentarea, ajutând la menținerea uniformă a tonului pielii

-Opresc deteriorarea ADN-ului

Cele mai importante întrebări despre SPF

Trebuie să folosesc protecție solară când este înnorat?

Zilele înnorate nu sunt o scuză pentru a nu folosi cremă cu protecție solară, deoarece nivelul radiațiilor UV nu este afectat de temperatură, iar razele UV pot pătrunde chiar și prin nori.

De fapt, norii neregulați pot intensifica nivelul razelor UV.

Ce SPF ar trebui să folosesc pe față?

Chiar dacă decizi să optezi pentru un SPF mai mic pentru corpul tău, ar trebui să optezi întotdeauna pentru cea mai mare protecție posibilă pe față.

SPF-ul din fondul de ten nu este suficient pentru a te proteja de soare, așa că folosește întotdeauna o protecție solară SPF separată pe față”, spune dr. Preema Vig, fost medic generalist și medic estetician.

Care este diferența dintre razele UVB și UVA?

Razele UVB provoacă arderea pielii, în timp ce razele UVA sunt cele care provoacă îmbătrânirea și sunt asociate cu deteriorarea ADN-ului.

Razele UVA pot modifica ADN-ul celulelor pielii, provocând melanom malign în timp”, explică dr. Preema.

Razele UVA sunt cele care provoacă îmbătrânirea

Cât de important este purtarea de protecție solară în lupta împotriva îmbătrânirii pielii?

Cel mai important produs de îngrijire a pielii disponibil pentru prevenirea ridurilor este crema solară. Atât razele UVA, cât și UVB provoacă riduri prin descompunerea colagenului, creând radicali liberi și inhibând sistemul natural de reparare al pielii.

Dacă investești doar într-un singur produs de îngrijire a pielii, atunci acesta ar trebui să fie un SPF de calitate”, spune dr. Preema

Cât de des ar trebui să aplici protecție solară?

Aplicați întotdeauna o cantitate generoasă de protecție solară cu 20 de minute înainte de expunerea la soare, astfel încât să poată pătrunde în piele și apoi reaplicați la fiecare două ore, mai ales dacă vă aflați în apă și în afara acesteia.

„Nu uitați să aplicați din nou protecție solară de îndată ce transpirați sau înotați și la fiecare două ore”, ne sfătuiește dr. Preema.

Ar trebui să evitați să utilizați produse cu Retinol (Vitamina A) dacă mergeți la soare?

Nu ar trebui să purtați produse care conțin retinol atunci când sunteți la soare, deoarece vă va face pielea mai susceptibilă la razele UV și va face pielea să îmbătrânească mai repede.

Care sunt cele mai bune ingrediente de căutat într-o protecție solară?

Ingredientele de protecție solară pot fi împărțite în compuși fizici care blochează radiațiile sau compuși non-fizici care absorb radiațiile.

Căutați creme de protecție solară fizice avansate din punct de vedere științific, cum ar fi dioxidul de titan și oxidul de zinc micronizat, deoarece oferă protecție solară cu spectru larg.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net