Ceaiul cu efecte antibacteriene care susține digestia. Lidia Fecioru: „Minune pentru organism”

31 mai 2025 4:00   Sănătate

În plin sezon al plantelor medicinale, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru readuce în atenție una dintre cele mai prețioase plante din farmacia naturii: muşeţelul. Cunoscut de secole pentru proprietăţile sale vindecătoare, muşeţelul este folosit sub diverse forme – ceai, ulei sau unguent – şi aduce beneficii importante pentru sănătate.

Pentru că tot suntem în perioada de strâns muşeţelul, e bine să ştim cât de important este el. Din muşeţel se poate face şi unguent, şi ceai, şi ulei, care ne ajută la sănătate”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de la Antena 3.

Ceaiul de mușețel, aliatul digestiei

Printre cele mai cunoscute beneficii ale muşeţelului se numără efectul calmant asupra sistemului digestiv. Ceaiul preparat din florile uscate de muşeţel este recomandat în caz de:

  • balonare,
  • indigestie,
  • crampe abdominale,
  • iritații gastrice.

Este deosebit de eficient în sezonul cald, când alimentația mai bogată în grăsimi sau schimbările de temperatură pot da peste cap digestia.

Mai ales pentru probleme de digestie apărute vara, ceaiul de muşeţel este minunat”, subliniază Lidia Fecioru.

Proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare

Pe lângă efectul benefic asupra stomacului, muşeţelul are şi proprietăţi antibacteriene, ajutând organismul să lupte împotriva infecţiilor uşoare. Ceaiul poate fi folosit nu doar intern, ci și extern – pentru calmarea iritațiilor pielii, comprese pentru ochi sau chiar inhalări pentru bronșii.

Ceaiul de muşeţel e bun pentru o piele iritată, pentru ochi, pentru stomac, pentru digestie. De asemenea, muşeţelul este antibacterian şi ajută şi la curăţarea bronşiilor”, a adăugat Fecioru, scriu cei de la Antena 3.

Uleiul de mușețel, elixir pentru sănătate

Dincolo de infuzii, muşeţelul poate fi transformat și în ulei esențial, recunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare, cicatrizante și calmante. Acesta se poate aplica pe piele, adăuga în apa de baie sau utiliza pentru masaj.

Uleiul de muşeţel este o minune pentru organism”, spune cu convingere bioenergoterapeutul.

Perioada optimă pentru culesul muşeţelului este la începutul verii, atunci când florile sunt complet deschise și intens parfumate. Ele se usucă în locuri aerisite, ferite de umiditate, și se păstrează în pungi de hârtie sau borcane închise ermetic, pentru a-şi păstra proprietăţile.

Aşa că nu uitaţi să strângeţi florile de muşeţel, pentru că este perioada lui”, ne aminteşte Lidia Fecioru.

Muşeţelul este un remediu natural de excepţie, cu efecte dovedite asupra digestiei, pielii, sistemului respirator și imunității. Sub formă de ceai sau ulei, poate fi un sprijin de nădejde în trusa naturală de prim ajutor.

Mai multe