Dieta Atlantic devine tot mai populară de-a lungul lumii! Ce beneficii surprinzătoare au observat medicii

16 septembrie 2024 19:18   Sănătate

Indiferent dacă am urmat-o, sau nu, cu siguranță că fiecare dintre noi am auzit de faimoasa dietă mediteraneană. Însă, poate că mult mai puțini dintre români știu că există și o altă dietă, numită atlantică! Iar de-a lungul lumii, această dietă devine din ce în ce mai populară!

Cu toții am auzit de dieta mediteraneană, însă ce este, de fapt, dieta atlantică? Ei bine, ea este bazată pe obiceiurile alimentare ale locuitorilor din nord-vestul Spaniei, cât și nordul Portugaliei. Iar tot mai mulți nutriționiști încep să recomande această dietă!

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, specialiștii ne spun că acest tip de dietă ar putea fi util pentru a ne asigura o viață mai lungă și mai sănătoasă! Iar dacă vă întrebați ce fel de alimente sunt cel mai comune în acest tip de dietă, ei bine, este vorba despre un consum ridicat de fructe de mare, legume, cât și ulei de măsline.

Dieta Atlantic devine tot mai populară

Se pare că astfel de alimente ar fi utile pentru a ne îmbunătăți metabolismul, conform unui studiu publicat în JAMA Network Open. Oamenii de știință au ținut sub observație vreme de 6 luni 231 de familii din Spania, iar în acest timp s-a remarcat nu doar că familiile au scăzut în greutate, dar numai 2,7% (comparativ cu 7,3% din grupul de control) au dezvoltat un sindrom metabolic.

Astfel, această dietă, cunoscută și drept dieta Atlantic, a început să devină tot mai populară, de-a lungul lumii.

Ce se consumă în dieta atlantică

În primul rând, trebuie să știm că această dietă pune un accent ridicat pe alimente proaspete, de sezon, cum ar fi fructe, legume, cereale, cât și pește. De asemenea, suntem sfătuiți să folosim drept modalități de gătire fierberea, cât și grătarul.

„Tehnicile de gătit asociate cu dieta atlantică, cum ar fi gătirea la abur, fierberea, coacerea, grătarul sau fierberea, duc la o modificare mai mică a compoziției nutriționale a alimentelor, comparativ cu prăjirea”, explică Mar Calvo-Marar, autorul studiului.

Mai multe