Rețetă de must ca la bunica acasă. Ingredientul care îl face delicios, ca pe vremuri

O scurtă privire în calendar ne arată că deja am trecut și de mijlocul lunii septembrie, iar în această perioadă din an, o mulțime de români se află în bucătărie, pregătind preparatele delicioase care sunt tradiționale pentru această perioadă din an, cum ar fi murăturile și pastrama. Iar atunci când vine vorba despre must, un ingredient banal poate fi extrem de util pentru ca acesta să nu mai fermenteze prea repede!

Hreanul poate fi extrem de util pentru must / foto: Shutterstock
Hreanul poate fi extrem de util pentru must / foto: Shutterstock

Toamna este o adevărată mină de aur pentru pofticioșii din țara noastră. Preparate delicioase precum murăturile, diverse tipuri de pastramă, băuturi, cât și fructe precum strugurii și prunele, sunt pregătite și consumate în această perioadă din an. Iar printre acestea, una dintre cele mai îndrăgite băuturi tradiționale de toamnă este mustul!

Însă, știm cu toții că o problemă recurentă a mustului este faptul că el poate să începe să fermenteze mult prea repede. Din fericire, există câteva metode pe care gospodarii cu experiență le folosesc, pentru ca mustul să rămână delicios și să nu fermenteze!

Metoda care ne garantează un must delicios

Prima astfel de metodă este una de care poate că am mai auzit și în trecut. Mai precis, tot ce trebuie să facem este să dizolvăm aspirină în această băutură delicioasă, după care va fi nevoie să o punem la fiert vreme de cinci minute.

Însă, pe lângă acest truc ingenios, mai există o metodă care ne poate ajuta să conservăm mustul! Mai precis, pentru ca acesta să nu înceapă să fermenteze, este nevoie să folosim puțin hrean! Acesta trebuie trecut pe răzătoare și ras cât mai fin posibil, apoi îl vom adăuga în must.

Hreanul poate fi extrem de util pentru must

Această băutură este extrem de populară în țara noastră toamna, iar pe lângă faptul că are un gust apreciat de cei mai mulți dintre români, mustul vine și cu anumite beneficii pentru sănătate!

Mai precis, această băutură conține anumite enzime și fibre dietetice care ne pot ajuta sistemul digestiv! În plus, vitamina C prezentă în must ne poate susține sistemul imunitar, iar până și sănătatea cardiovasculară ne va fi îmbunătățită de către această băutură delicioasă de toamnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop shutterstock 440905510 jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
pickles 700059 1280 jpg
snitele istock jpg
pilaf cu rosii jpeg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
index webp
6 Camara muraturi a marin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net