Mușcătura de țânțar poate fi fatală. Dacă prezinți unul dintre aceste semne, mergi de urgență la spital

27 iunie 2023 16:30   Sănătate

Deși poate că mulți dintre noi putem fi tentați să nu dăm mare importanță înțepăturilor de țânțari, care sunt o problemă specifică perioadei calde a anului, această atitudine poate avea consecințe grave! Potrivit medicului Tudor Ciuhodaru, nu este deloc exclus ca o banală înțepătură de țânțar să ne fie fatală, iar dacă observați oricare dintre aceste 5 semne, este indicat să mergeți imediat la spital!

Cu siguranță că o mare parte dintre noi putem fi tentați să nu dăm atenția cuvenită înțepăturilor de țânțar. Deși sunt o problemă care ne provoacă ceva frustrare, trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi s-a lovit de aceasta încă din copilărie, în această perioadă din an. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, această atitudine lipsită de griji poate avea consecințe grave! Iar dacă observați oricare dintre aceste 5 semne, banala înțepătură de țânțar poate deveni letală!

Conform medicului Tudor Ciuhodaru, întreg continentul este în alertă din cauza virusului West Nile, care este transmis de țânțari. Potrivit specialistului, semnele la care trebuie să aveți grijă sunt febra, mai ales dacă este însoțită de dureri de cap, vărsături și o stare generală de rău. Iar dacă observați o sensibilitate la lumină cam la 2-8 zile după înțepătură, este cazul să mergeți imediat la medic.

Sfaturile specialiștilor pentru a ne proteja sănătatea

Dacă observați aceste simptome, ei bine, trebuie să vă prezentați imediat la medic pentru a primi tratamentul adecvat. Potrivit sursei, 1 din 5 cazuri de West Nile, dezvoltă o formă medie a bolii, iar simptomele încep să se amelioreze după aproximativ 7-10 zile.

Conform doctorului Ciuhodaru, virusul West Nile se transmite prin înțepătura țânțarului, iar orice persoană, indiferent de vârstă, poate fi afectat de această boală. Se pare că, undeva în jur de 90% dintre cei afectați, nici măcar nu dezvoltă simptome. La polul opus, o persoană din 150 are riscul de a dezvolta o formă severă a bolii, care poate duce chiar și la deces.

Mai multe