O alegere banală din timpul sarcinii poate îmbunătăți sănătatea copilului vostru! Ce trebuie introdus în dietă

28 iulie 2024 11:33   Sănătate

Dieta din timpul sarcinii este foarte importantă pentru sănătatea copilului, iar dacă știm la ce alimente să apelăm, copii noștri se vor putea bucura de o inimă mult mai sănătoasă, odată ce se vor naște. O alegere simplă în timpul sarcinii, atunci când vine vorba despre dietă, poate face o diferență uriașă.

Mai precis, potrivit specialiștilor, se pare că o dietă bogată în fibre poate îmbunătăți, pe termen lung, sănătatea cardiacă a celor mici. Astfel, femeiele însărcinate care recurg la o astfel de dietă pot reduce semnificativ riscul copilului de a se confrunta cu boli cardiovasculare, mai târziu în viață.

„Fibrele dietetice, care se găsesc în alimente precum fructele, legumele și cerealele integrale, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate. Cercetarea noastră arată că impactul său se extinde dincolo de mamă și poate modela dezvoltarea inimii copilului”, a explicat, potrivit adevarul.ro, Francine Marques, cercetător biomedical la Universitatea Monash din Australia.

Există multe sfaturi atunci când vine vorba despre dieta din timpul sarcinii, cum ar fi evitarea brânzei moi, ori consumul regulat de iaurt și de spanac. Însă, anumite principii rămân întâtodeauna la fel, cum ar fi consumul ridicat de fibre alimentare.

Consumul ridicat de fibre poate fi de ajutor în timpul sarcinii

În urma studiilor efectuate, experții au reușit să observe faptul că atât mamele, dar și bebelușii care au avut o dietă mai bogată în fibre aveau intestine și bacterii intestinale mai sănătoase. Mai mult decât atât, mamele aveau un nivel plasmatic al acizilor grași cu lanț scurt cu 50% mai ridicat.

„Bolile cardiovasculare sunt una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial, iar această cercetare sugerează că o simplă schimbare de dietă în timpul sarcinii ar putea avea beneficii pe viață pentru copii. Lucrarea noastră se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care evidențiază importanța unei diete sănătoase în timpul sarcinii”, a mai spus Marques. Astfel, se pare că dieta din timpul sarcinii este chiar mai importantă decât credeau specialiștii inițial.

Mai multe