Profită de boabele dulci ale strugurilor! Te scapă de o grămadă de afecțiuni

20 septembrie 2022 22:55   Sănătate
Ultima actualizare:

Cele mai cultivate fructe de pe pământ, după portocale, sunt strugurii. Sunt buni atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe, indiferent de forma în care sunt consumaţi: fructe proaspete sau suc. Aceste fructe îţi fac un organism mai tonic, mai odhihnit, mai tânăr şi apărat de boli.

Citește și: Nu lua niciodată aceste medicamente pe stomacul gol! 

Strugurii te vindecă de astm

Graţie calităţilor lor terapeutice, strugurii pot fi folosiţi pentru vindecarea astmului. Aceştia pot creşte nivelul de umiditate de la nivelul plămânilor.

Boli cardiovasculare

Strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, care împiedică formarea de cheaguri, reducând astfel probabilitatea declanşării atacurilor de cord. În plus, antioxidanţii prezenţi în struguri previn oxidarea colesterolului LDL, care blochează vasele de sânge.

Iată și: Petele de pe piele necesită o monitorizare atentă

Migrene

Sucul de struguri copţi este un remediu important pentru vindecarea migrenelor.

Strugurii te scapă de oboseală

Sucul de struguri albi, fără zahăr, reface conţinutul de fier din organism şi previne apariţia oboselii. Totuşi, sucul de struguri negri ar putea contribui la scăderea valorilor fierului din organism. Sucul de struguri ajută la energizarea instantanee. Antioxidanţii prezenţi în struguri pot ajută la întărirea sistemului imunitar.

Constipaţie

Strugurii sunt foarte eficienţi în tratarea constipaţiei. Efectul acestora este laxativ, întrucât conţin acid organic, zahăr şi celuloză. Aceştia reduc constipaţia cronică prin tonifierea intestinului şi a stomacului.

Mai vezi și: Iată la ce afecțiune te expui dacă mănânci repede! Avertismentul medicilor

Strugurii rezolvă tulburările renale

Strugurii pot reduce substanţial aciditatea acidului uric şi ajută la eliminarea acestuia din organism, reducând astfel ritmul de lucru al rinichilor.

Boala Alzheimer

Resveratrolul, un polifenol cu rol benefic prezent în struguri reduce nivelurile peptide beta-amiloidale, la cei care suferă de boală Alzheimer. Studiile sugerează că strugurii pot îmbunătăţi sănătatea creierului şi pot bloca apariţia bolilor neurodegenerative.

Încearcă și: Tartă cu struguri. Cum faci cea mai bună prăjitură de sezon

Strugurii reglează colesterolul în sânge

Strugurii conţin un compus numit pterostilben, care are capacitatea de a scădea valorile colesterolului.

Degenerescenţă ma­­culară

Strugurii pot preveni pierderea vederii cauzată de vârstă sau degenerescenţă maculară. Trei porţii de struguri pe zi pot reduce riscul degenerescenţei maculare cu peste 36%.

Sănătate curată: Profită de toate soiurile de struguri! Ce minuni fac aceste fructe pentru sănătate

Activitate antibacteriană

Strugurii roşii au puternice proprietăţi antibacteriene şi antivirale şi vă pot proteja de infecţii. Totodată, prezintă proprietăţi anticancerigene, ca urmare a efectelor antiiflamatoare ale resveratrolului, conform sfatulmedicului.ro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe