SARS-CoV-2 lasă semne în organism. Simptomele long covid pe care nu trebuie să le ignori

Ultima actualizare:

Îmbolnăvirea cu virusul SARS-CoV-2 poate lăsa semne pe termen lung, conform doctorului Beatrice Mahler. 

image

Acest sindrom nu are încă o codificare nouă ca boală nu se poate ști câți pacienți au suferit până acum de acest sindrom, dar un lucru este sigur: frecvența acestor pacienți la cabinet este destul de mare.

Citește și: Cum îți dai seama dacă suferi de long covid 

Cei care prezintă simptome de long covid sunt, în general, persoane care nu sunt vaccinate sau care au primit doar o singură doză de vaccin și cele care prezintă și alte boli cronice, informează Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta. 

Long covid lasă semne în organsim 

Dr. Mahler recomandă ca pacienții cu boli cronice să fie în continuare prudenți în fața oricărei infecții respiratorii. „Mesajul meu s-ar îndrepta pentru persoanele care au şi alte afecţiuni asociate, este extrem de important pentru ele ca tratamentul bolii de bază să fie făcut corect, indiferent dacă vorbim de un astm bronşic sau de o hipertensiune arterială, sau de un diabet, boala de bază trebuie să fie compensată. Sunt o serie de preparate care pot ajuta la creşterea imunităţii, fie sub formă de injecţii, avem vaccinuri care se pot administra începând cu luna septembrie, sunt vaccinurile antipneumococice, apoi vaccinul antigripal, dar şi preparate sub formă de tablete care pot fi administrate şi cresc imunitatea şi pregătesc practic organismul pentru trecerea prin iarnă. Nu în ultimul rând, stilul de viaţă contează şi cred că schimbarea stilului de viaţă cu includerea exerciţiilor fizice uşoare, măcar mers în fiecare zi 30 de minute, poate să facă diferenţa atunci când trecem printr-un moment mai dificil cum este cel de boală”, a conchis dr. Beatrice Mahler.  

Citiți mai multe despre simptomele long covid pe Adevărul 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
banda politie foto
image
image
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
image png
ambulanta jpg
insolatie shutter 219110659 jpeg
canicula jpg
cirese jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net