Rece sau la temperatura camerei? Toți românii consumă apa greșit: ce spun specialiștii

3 septembrie 2023 7:58   Sănătate

În ciuda faptului că am intrat deja oficial în toamnă, temperaturile se mențin ridicate, iar românii fac tot posibilul pentru a rămâne cât mai hidratați și plini de energie pe parcursul zilei. Ei bine, acest lucru aduce în prim-plan ievitabila dezbatere: care este mai bună pentru organismul nostru, apa rece sau apa la temperatura camerei?

După cum cu siguranță știm cu toții, deja am intrat oficial în toamnă, iar luna septembrie ar fi trebuit să aducă cu ea finalul caniculei excesive care pare să fi fost tema recurentă a acestei veri. Din păcate, cel puțin până acum, lucrurile par să stea puțin diferit, iar temperaturile s-au menținut destul de ridicate și în aceste zile de început de toamnă. Ei bine, cum deja suntem cu toții sătui de caniculă, fiecare încercăm să facem tot posibilul pentru a rămâne hidratați și plini de energie pe parcursul unei zile. Iar acest lucru vine cu o veche întrebare: pe caniculă, este mai bună apa rece, sau cea la temperatura camerei?

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la shtiu.ro, răspunsul real nu înclină balanța în favoare niciuneia dintre aceste opțiuni. Se pare că specialiștii nu au observat vreun avantaj anume la consumul de apă la o temperatură specifică, așa că, în cele din urmă, totul depinde de preferințele personale.

Apă rece sau la temperatura camerei? Ce spun experții

Deși s-a observat o tendință a organismului de a dori apă rece în timpul episoadelor de caniculă, se pare că aceasta nu are vreun avantaj deosebit față de apa obișnuită, când vine vorba despre hidratarea corpului.

Cel mai important rămâne să bem îndeajuns de multă apă, indiferent de temperatura acesteia. Experții ne sugerează să consumăm măcar 8 pahare de apă pe zi, deoarece un adult are nevoie de cel puțin 2 litri de apă zilnic, pentru a funcționa sănătos.

Apa ne va ajuta, în primul rând, la hidratarea corpului, cât și la reglarea temperaturii, digestiei, la lubrificarea articulațiilor, iar, nu în ultimul rând, la funcționarea rinichilor.

Mai multe