De ce trebuie să pui legumele la fiert în apă clocotită cu sare? Doar renumiții bucătari se folosesc de acest truc

Din ce în ce mai multe gospodine intenționează ca mâncarea din farfurie să nu fie doar gustoasă, ci și aspectuoasă. De mare ajutor în acest sens este un truc folosit de marii bucătari, atunci când vine vorba de fierberea legumelor. Trebuie să recunoaștem că ele sunt un adevărat curcubeu, fiind pline de culori puternice. Totuși, atunci când sunt gătite, tind să nu mai fie atât de plăcute vizibil. 

Trucuri de bucătărie / foto: Pixabay
Trucuri de bucătărie / foto: Pixabay

În acest caz, tot ceea ce trebuie să faci este să pui în parctică un truc de bucătărie pe care Click! ți-l pune la dispoziție. Află din rândurile de mai jos ce trebuie să faci, dacă vrei ca legumele tale să nu-și piardă culoarea atunci când sunt gătite. 

Gătește legumele ca un adevărat profesionist 

Unul dintre cele mai întâlnite trucuri în bucătăriile restaurantelor atunci când sunt gătite legumele este următorul: apă clocotită, sare și un vârf de bicarbonat de sodiu. Cel din urmă ingredient este folosit pentru accentuarea culorilor legumelor, în timp ce doar apa clocotită cu un praf de sare le ajută să nu-și piardă din pigmentul lor natural. 

Alte trucuri de bucătărie care îți vor face munca mult mai ușoară 

Chiar dacă suntem pasionați de arta culinară sau doar trebuie să îndeplinim îndatoririle zilnice, important este că foarte multe femei petrec destul de mult timp în bucătărie. Acesta este principalul motiv pentru care majoritatea gospodinelor își doresc să apeleze la diverse trucuri, care să le limiteze timpul petrecut la cratiță. 

Înainte de a te apuca de gătit, fă o listă cu idei de preparate pentru micul dejun. Timpul este prețios, însă diminețile sunt cele mai agitate părți ale zilei, așa că nu strică să ai un plan în minte. Vei observa cum acest mic truc te va ajuta să economisești mai mult timp. 

Gătește la cuptor. Adevărul este că mâncărurile pregătite la cuptor, pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, nu necesită extrem de mult timp de preparare. 

Folosește funcția de decongelare a cuptorului cu microunde. Doar așa vei reuși să dezgheți la timp alimentele înghețate pe care ai uitat să le scoți cu câteva ore înainte din congelator. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
pizza pixabay jpg
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net