TOP 3 trucuri pentru a găti mai uşor în bucătărie

Ultima actualizare:

Gătitul nu ar trebui să îţi consume prea mult timp şi nici să te stoarcă de energie. Bineînţeles, este important să te ocupi de această activitate, în special dacă îţi doreşti un stil de viaţă sănătos, cu alimente atent selectate de către tine şi mâncăruri cu un aport ridicat de nutrienţi.

image

Totuşi, asta nu înseamnă că nu există soluţii pentru a pregăti mâncare şi a face curat în bucătărie mai rapid şi mai uşor. Descoperă TOP 3 trucuri care să te ajute:

Foloseşte aparate pentru gătit moderne

Atunci când îţi mobilezi şi utilezi bucătăria, nu pune alegerea mobilei de bucătărie pe primul loc. Este o idee bună să optezi întâi pentru electrocasnice moderne, care să îţi facă viaţa mai uşoară. Ce aparate te ajută cu adevărat în bucătărie? În primul rând, maşina de spălat vase este de un real folos. Să stai tot timpul să speli farfurii, tacâmuri, pahare sau oale poate să îţi consume o mulţime de timp preţios. De aceea, maşina de spălat este o idee atât de inspirată. Ea va face toată această treabă în locul tău. Poţi alege să o incastrezi în mobilă de bucătărie sau să îi găseşti un loc separat, însă este important să îţi fie uşor să o foloseşti.

În afară de maşină de spălat vase, care te ajută să economiseşti timp după ce găteşti, mai există şi aparate de gătit care fac întregul proces de preparare a mâncării mai facil. Printre acestea se număra robotul de bucătărie, multicooker-ul şi air fryer-ul.

Robotul de bucătărie îţi va fi de folos pentru a mărunţi legume, a prepara aluaturi sau chiar pentru a face prăjituri de la zero. Multicooker-ul te ajută să găteşti o mulţime de feluri de mâncare, de la fipturi şi tocănite şi până la ciorbe, într-un interval scurt de timp şi fără a murdări o mulţime de vase. Friteuza cu aer cald sau air fryer-ul este aparatul perfect pentru a rumeni sau prăji alimente rapid şi sănătos, cu o cantitate minimă de ulei. Toate aceste aparate îşi pot găsi locul pe blatul de la mobilă de bucătărie, pe masă sau le poţi chiar depozita în dulapuri atunci când nu le foloseşti.

Organizează-ţi frigiderul

Un frigider bine organizat te va ajuta să petreci mai puţin timp în bucătărie, fie că vrei să faci o gustare, să găteşti feluri diverse de mâncare sau pur şi simplu să îţi pui un pahar cu lapte. Atunci când ai toate ingredientele bine aşezate în frigider, va fi mai uşor să te decizi ce vrei să pregăteşti şi nu vei petrece minute în şir pentru a căuta anumite ingrediente.

Poţi împărţi alimentele din frigider în funcţie de categoria alimentară. Spre exemplu, poţi avea un raft pentru carne, un raft pentru lactate şi un raft pentru caserole cu mâncare deja gătită. Pentru fructe şi legume, foloseşte lada specială, ce vine în dotarea tuturor frigiderelor moderne.

Eliberează blatul de lucru

Blatul de la mobila de bucătărie trebuie să îţi ofere suficient spaţiu pentru a putea găti. Astfel, evita să îl încarci inutil cu obiecte de care nu ai nevoie. Poţi să pui condimente, mănuşi de gătit, cuţite sau orice alt tip de accesorii de bucătărie în dulapuri, sertare sau pe rafturi suspendate. De asemenea, nu este o idee bună să păstrezi alimente pe blatul din bucătărie. Alege să le depozitezi în frigider, în dulapuri, în sertare sau în cămară, atât pentru a nu ocupa spaţiu, cât şi pentru că acestea să se păstreze cât mai bine, ferite de umezeală şi lumină.

Mai mult, pentru a păstra ordinea de fiecare dată când găteşti, nu folosi piese de mobilier, precum colţarele de bucătărie, pentru a depozita obiecte. Foloseşte-te doar de blat şi masă, pentru a găti cât mai ordonat.

Dacă îţi doreşti să găteşti mai uşor în bucătărie, atunci este o idee bună să începi să foloseşti aparate care să îţi facă viaţa mai frumoasă, de la maşina de spălat vase şi până la multicooker. De asemenea, este important să păstrezi mereu ordinea în bucătărie, dar şi în frigider.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii norocoase jpg
dovlecei pane pixabay jpg
horoscop compatibilitate jpg
neversea 2024 jpg
horoscop zilnic 16 martie pixabay jpg
sarmale shutterstock 1856731081 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net