20 de sfaturi în bucătărie care-ți vor schimba complet viața

Ultima actualizare:

Alături de sare și piper, cel mai important element de bază din bucătărie pe care să-l ai la îndemână în aceste zile este o conexiune Wi-Fi. Smartphone-urile și rețelele sociale au făcut mult mai mult pentru lumea gastronomiei, ajutându-ne să ne perfecționăm farfuriile.

Mici sfaturi care-ți vor schimba fundamental experiența din bucătărie
Mici sfaturi care-ți vor schimba fundamental experiența din bucătărie

Astăzi, venim cu 20 de sfaturi pentru tine și pentru o mâncare mult mai gustoasă, mai sănătoasă și, în cele din urmă, care te lasă cu o bucătărie mult mai curată. 

Cele mai bune sfaturi pe care să le încerci în bucătărie

1. Poți să înveți foarte multe citind comentariile altor persoane care au încercat rețeta. Asta te poate ajuta să eviți anumite greșeli, cât și să vezi, cu exactitate, cât trebuie lăsat la cuptor preparatul pe care-l faci. 

Urmărește și: Pizza făcută în casă, gata în 15 minute

 2. Întotdeauna sparge un ou pe o suprafață plată, niciodată pe marginea unei farfurii sau unui bol. Astfel, scapi de riscul de a-ți contamine mâncarea cu coaja oului sau cu potențiale bacterii.

 3. Nu aruncați borcanele de dulceață din frigider. Adăugați oțet și ulei și asezonați cu sare și piper, după gust. Acum, aveți o vinegretă, un sos care poate fi folosit la salate.

 4. Nu trebuie să gătești de la 0 de fiecare dată. Poți să faci o porție minunată de paste și folosindu-te de un sos de paste deja făcut, din supermarketul tău favorit. 

Citește și: Iată cum poți păstra brânza în stare proaspătă, pentru cel puțin o lună. Sfaturi care nu dau greș!

5. Scufundă legumele amare într-un bol cu apă rece și bagă-le la frigider pentru o oră, ca să scapi de amărăciunea lor.

6. Când prăjiți friptura, marinați-o timp de 10 minute după gătire, nu înainte. 

7. Dacă un fel de mâncare are nevoie de un gust mult mai bun, încearcă puțină zeamă de lămâie, în loc de sare. 

Află informații și despre: Trucuri pentru a face economii, când cumpărăm alimente

8. Adăugați sos iute la pizza rămasă. Va avea un gust grozav a doua zi, plus că ardeii iuți au proprietăți antimicrobiene care pot ajuta resturile să dureze mai mult. 

9. Nu aruncați niciodată coaja unei bucăți de brânză. Puneți-o într-o oală de supă pentru un plus de aromă. Scoateți-o cu o lingură și aruncați-o înainte de servire.

10. Pentru a tăia mai ușor un avocado, feliați-l cât este încă în coajă. Nu folosești totul? Lăsați sâmburele în avocadoul rămas, pentru a preveni rumenirea.

11. Ori de câte ori este posibil, gătiți puiul sau peștele întreg pentru a obține mai multă suculenta și o aromă mai bună.

Vezi și: Rețetă de prăjitură cu caise. Este perfectă pentru vară

12. O supa buna se face cu o zi inainte. Lăsați-o la frigider peste noapte, apoi încălziți-o puțin și toate aromele se vor armoniza.

13. Sotați legumele în bulion, în loc de unt sau ulei. Este mai sănătos și vei avea legume crocante, condimentate, fără a folosi ulei prăjit, oxidat.

14. Smochinele sunt o completare excelentă pentru ingredientele sărate: prosciutto, brânză de capră sau rucola. Un sandviș cu brânză la grătar, cu unt de caju și smochine îți va schimba viața!

15. Congelați ghimbirul proaspăt și răzuiți-l după cum este necesar. Va rămâne proaspăt luni de zile.

16. Pulverizați răzătoarea de brânză cu spray antiaderent înainte de a o folosi, pentru a ușura mărunțirea și curățarea.

Vezi și: Vitamine, antioxidanți și alte 7 beneficii pentru sănătate ale morcovilor

17. Rețetele sunt linii orientative; nu sunt cioplite în piatră. Dacă nu este un ingredient principal, de obicei, îl puteți omite și felul de mâncare va ieși în continuare bine.

18. Vrei o salată mai aromată? Asigurați-vă că salata verde este complet uscată - ajută la lipirea dressingului.

19. Adăugați aproximativ trei linguri de lapte în fulgii de ovăz când îl reîncălziți și va fi la fel de cremos ca întotdeauna.

20. Când căliți ceapa, adăugați un praf de bicarbonat de sodiu. Accelerează rumenirea și reduce timpul de gătire practic la jumătate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net