Iată cum poți păstra brânza în stare proaspătă, pentru cel puțin o lună. Sfaturi care nu dau greș!

Ultima actualizare:

După ce desfaceți un pachet de brânză, poate v-ați întrebat cât de mult îl puteți păstra la frigider. Click! vă oferă sfaturi esențiale pentru a vă bucura de acest produs lactat delicios în stare proaspătă pentru cât mai mult timp.

image

Perioada de valabilitate a brânzei

Durata pentru care brânzeturile se păstrează în frigider după deschidere depinde în mare măsură de tipul de brânză. Soiurile moi tind să se strice mai repede decât soiurile tari.

Dacă observați pete de mucegai albastru sau verde pe brânza tare, tăiați pur și simplu cel puțin 2,5 cm în jurul și sub acele pete. 

Vezi și: Cum să păstrezi în stare bună ardeii timp de cinci săptămâni! Nu se strică, nu putrezesc!

Dacă aveți un sistem imunitar sănătos, probabil că nu vețți păți nimic dacă mâncați accidental un loc mucegăit, dar ar trebui să monitorizați simptomele intoxicației alimentare precum vărsături, dureri de stomac sau diaree, deoarece unele mucegaiuri sunt mai periculoase decât altele.

Petele albe sau petele cristalizate pe anumite brânzeturi tari învechite, cum ar fi cheddar, parmezan și Gouda, sunt normale și sigure de mâncat. Aceste pete nu sunt mucegai, ci cristale de lactat de calciu, care se formează atunci când acidul lactic din brânză se combină cu calciul

În schimb, aruncați brânzeturile moi, cum ar fi brânza de vaci și cremă de brânză, precum și brânzeturile mărunțite, mărunțite sau feliate - indiferent dacă sunt moi sau tari - care conțin mucega

Brânzeturile moi durează 1-2 săptămâni la frigider după deschidere, în timp ce majoritatea brânzeturilor tari durează 3-4 săptămâni. Brânzeturile tari, în general, nu necesită refrigerare, dar țin mai mult timp la frigider.

Interesant și: Puține brânzeturi sunt la fel de iubite ca și Camembert. Iată ce trebuie să știți despre această brânză franțuzească

Sfaturi pentru depozitarea brânzeturilor

Temperatura optimă pentru păstrarea brânzeturilor la frigider este sub 4°C. Temperaturile mai ridicate cresc semnificativ rata cu care bacteriile se înmulțesc, ceea ce crește riscul de alterare, notează rapidtelecast.com

Înfășurați bucățile de brânză, sau alte tipuri de brânză care nu vin în ambalaje resigilabile, în ceară, pergament sau hârtie cerată și depozitați pe raftul de sus sau din mijloc al frigiderului. 

Evitați să împachetați brânza într-un material strâns, neporos, cum ar fi folia de plastic, deoarece aceasta o poate usca și se poate întări.

De asemenea, puteți îngheța brânza, dar feliile de brânză procesată, cum ar fi cea topită și brânzeturile moi, cum ar fi brânza ricotta, de vaci și cremă, nu se îngheață bine. Toate celelalte tipuri pot fi congelate timp de 6 luni la o temperatură sigură de -18°C sau mai mică. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net