Cum să faci cea mai bună pâine prăjită cu brânză. Rețeta virală inspirată de bucătăria bulgărească

2 ianuarie 2022

Un sandviș te poate scoate mereu din încurcătură și ce e mai bun decât unul cu pâine prăjită și brânză. Iar dacă ai chef să îi dai un plus de savoare, trebuie să încerci o rețetă inspirată de bucătăria bulgărească.

article img
Un sandviș cu pâine prăjită și brânză delicios

E foarte simplu să faci această rețetă de pâine prăjită cu brânză și va fi clar mai gustos decât un simplu sandviș. Rețeta vine de la un cont de Instagram, The Modern Nonna, care scrie că ”noi în Bulgaria îi spunem Prinzesi. Avem multe variante, dar asta e preferata mea. În fiecare dimineață, în Bulgaria, când mă trezeam, tata avea sandvișurile astea proaspete pe masă, cu roșii. În aduce aminte de acasă și e ceva ce aștept în fiecare vară”.

De ce ingrediente ai nevoie

Sandvișurile bulgărești se fac foarte simplu, cu pâine de secară, unt, ouă, feta și altă brânză. Puțină sare și puțin oregano dau gust.

  • 4 felii de pâine de secară, unse cu puțin unt
  • 2 ouă medii
  • 1/3 de cană de feta (poate fi și brânză de capră)
  • 1/2 de cană de brânză rasă
  • Sare
  • Oregano uscat

”Noi în general nu măsurăm brânza, așa că puteți pune câtă vreți. Eu folosesc cașcaval pe lângă feta, dar poate fi folosit și cheddar sau chiar mozzarella”, a mai scris persoana care are contul de Instagram.

Cum se prepară sendvișurile cu brânză

Pâinea de secară e cea mai bună pentru această rețetă, sau orice pâine mai tare. Se taie patru felii, care se ung cu unt, nu foarte mult.

Într-un castron se amestecă bine ouăle, sarea, feta și brânza rasă. Se pune peste fiecare felie și se întinde bine, să o acopere.

Feliile de pâine acoperite în compoziție se pun pe cel mai jos nivel din cuptor încins și se lasă zece minute. Trebuie atenție mare, să nu se ardă. În momentul în care compoziția e aurie și tare, se scot din cuptor. Se pune oregano deasupra și se servesc calde.