Remedii naturiste împotriva răcelii și a tusei provocate de aceasta. Dau rezultate imediat

14 septembrie 2024 17:01   Sănătate
Ultima actualizare:

Senzațiile pe care ni le provoacă răceala sunt extrem de neplăcute. Ei bine, există anumite remedii naturiste, precum și leacuri băbești care te vor scăpa imediat de aceste simptome și care înlocuiesc cu succes medicamentele din farmacie. 

Cele mai bune remedii naturiste împotriva răcelii

Supa de pui este o alegere excelentă atunci când te lupți cu răceala. Aceasta poate încetini mișcarea neutrofilelor din organism, respectiv celulele albe din sânge. Anumite studii au dovedit că supa de pui poate reduce infecțiile respiratorii și ajută la hidratare. Ghimbirul are o mulțime de beneficii pentru răceală. Folosit în ceai, acesta poate calma tusea sau durerile în gât, potrivit sfatulmedicului.ro.

De asemenea, mierea are o mulțime de proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Adăugată în ceaiul cu lămâie, aceasta amoliorează durerile în gât și poate reduce simptomele de tuse.

Usturoiul are proprietăți antimicrobiene. Odată consumat, acesta luptă împotriva răcelii și reduce severitatea simptomelor.

Gargara cu apă sărată ajută, fără doar și poate, la prevenirea infecțiilor respiratorii și poate reduce simptomele severe de răceală, potrivit sursei citate. De asemenea, aceasta distruge mucusul care conține bacterii și poate ușura durerile și usturimile în gât. Dacă doriți să apelați la acest remediu, tot ce trebuie să faceți este să dizolvați o linguriță de sare într-un pahar cu apă și să plimbați amestecul în jurul gurii și gâtului, apoi să îl scuipați afară.

Leacuri băbești pentru tuse

Un remediu folosit de bunici împotriva tusei, este cartoful. Acesta trebuie dat pe răzătoare, iar ulterior se pune într-o bucată de pânză, batic sau tricou și se plasează în jurul gâtului. Unele obiceiuri străvechi spun că trebuie să stropim cartoful cu puțin oțet sau spirt pentru a „trage răceala din gât”.

Printre cele mai uzuale ceaiuri folosite de bunici se număra ceaiul de mușețel, tei, salvie, mentă sau cimbrișor. Se beau 2-3 căni în fiecare zi, evident fără zahăr pentru a combate tusea și a reduce durerile în gât. Mai mult, pentru a te asigura că scapi rapid de tuse, tot ce trebuie să faci este să pui puțină scorțișoară în ceai.

Ceaiul de ceapă, de asemenea, este extrem de benefic pentru tuse. Chiar dacă nu este deloc plăcut la gust, bunicile reușeau întotdeauna să ne vindece cu acest ceai. Ceapa trebuie fiartă împreună cu 2-3 nuci în coajă, sau chiar și fără, iar odată ce îl vom consuma, vom scăpa de tuse fără îndoială. Acest leac este unul dintre cele mai vechi, însă este extrem de eficient.

Mai multe