Leacul pentru răceală de la Lidia Fecioru! Această băutură este perfectă pentru sezonul virozelor
Leacul pentru răceală de la Lidia Fecioru! Această băutură este perfectă pentru sezonul virozelor! Este vorba despre sucul de ceapă. Proprietățile medicinale ale cepei au fost recunoscute de mii de ani. Sportivii din Grecia Antică ar fi folosit ceapa pentru a-și purifica sângele, în timp ce medicii medievali și tradiționali au prescris-o pentru a ajuta la tratarea durerilor de cap, a bolilor de inimă și a rănilor bucale.
Leacul pentru răceală de la Lidia Fecioru!
În acest sezon în care suntem mult mai predispuși la răceli și viroze, este bine să ne protejăm atent. Totuși, dacă ajunem să răcim există și variante naturale prin care ne putem trata răcelile ușoare.
„Sucul de ceapă este bun în special în tratarea răcelilor și a problemelor respiratorii. Se amestecă sucul de ceapă cu miere, într-o proporție de unu la unu (o lingură de suc de ceapă cu o lingură de miere), și se consumă de trei ori pe zi, după masă, timp de zece zile pentru a vedea rezultate.
Acest amestec ajută la curățarea bronhiilor, la reducerea tensiunii arteriale și la eliminarea nisipului din rinichi. De asemenea, pentru decongestionarea nazală, se ia un bețișor de urechi şi se înmoaie în suc de ceapă pentru a unge interiorul nasului.”, a spus Lidia Fecioru la Antena3.
Ceapa este bogată în vitamina C, care ar putea ajuta la reglarea sănătății imunitare, a producției de colagen și a absorbției fierului. Este, de asemenea, un antioxidant puternic care ar putea ajuta la protejarea celulelor de moleculele instabile și dăunătoare numite radicali liberi.
Ceapa este bogată în vitamine B, inclusiv folat și vitamina B6. Acestea joacă roluri cheieTrusted Source în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă. Acestea conțin o cantitate mare de quercetină, un flavonoid antioxidant și antiinflamator care poate ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale. Bază de date extrem de respectată de la National Institutes of Health.