Floarea minune din grădină care scade glicemia! Lidia Fecioru a dezvăluit secretul

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a discutat în cadrul rubricii „Leacul Zilei” din emisiunea „Adevăruri ascunse” despre planta care alungă muștele și țânțarii și ajută la reglarea glicemiei.

Floarea minune din grădină care scade glicemia
Floarea minune din grădină care scade glicemia

Floarea minune din grădină care scade glicemia! Lidia Fecioru a dezvăluit secretul

Lidia Fecioru este mereu prezentă în spațiul public cu câte un sfat util. Bioenergoterapeutul se bazează foarte mult pe lucrul cu plantele și recomandă adesea plante cu proprietăți curative pentru diferite probleme de sănătate și nu numai. Recent, specialista a adus în discuție o floare deosebit de frumoasă pe care mulți români o au în curte. Este vorba despre crăiță. Aceste flori, pe lângă culorile lor vibrante care înfrumusețează grădinile, aduc beneficii foarte mari pentru sănătate. Ceaiul din această floare curăță ficatul și reglează glicemia, conform spuselor sale.

„Acum este sezonul crăiţelor. Le putem pune la compot, pentru că au o aromă de nu vă vine să credeţi. Pe lângă aromă, este foarte bună pentru scăderea glicemiei, curăţă ficatul şi corpul de metale grele. Ceaiul de crăiţe este aur curat. Se pune o floare, la un pahar de apă. Puteam usca floarea şi aşa să o avem pentru la iarnă. Puteam scăpa şi de furnici, dar şi de ţânţari sau muşte.”, a spus Lidia Fecioru.

Cum se îngrijesc crăițele

Crăițele preferă un sol bine drenat și bogat în nutrienți. Alegeți un loc cu multă lumină solară; crăițele au nevoie de cel puțin 6 ore de soare pe zi. Puteți planta semințe de crăițe direct în grădină după ce a trecut pericolul de îngheț, sau puteți începe cu răsaduri în interior cu 6-8 săptămâni înainte de ultima dată estimată a înghețului. Crăițele nu necesită multă apă, udarea trebuie făcută moderat. Lăsați solul să se usuce între udări pentru a preveni putrezirea rădăcinilor. Fertilizați moderat cu un îngrășământ echilibrat. Crăițele nu au nevoie de fertilizare excesivă. Puteți adăuga compost în sol înainte de plantare pentru un plus de nutrienți. Tăiați regulat florile ofilite pentru a încuraja apariția unor noi boboci și pentru a prelungi perioada de înflorire. Crăițele sunt relativ rezistente la dăunători, însă pot fi afectate de afide și melci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net