Ceaiul care ne poate scăpa instant de răceală. Se găsește în orice magazin din țară

Ultima actualizare:

Răceala și gripa sunt probleme foarte comune în această perioadă a anului, iar, pe lângă diversele tratamente care ne sunt prescrise de către medicul de familie, există și câteva opțiuni naturale la care putem apela, pentru a ne ajuta organismul să se vindece mai rapid! Mai precis, avem la dispoziție ceaiul de pătlagină, care ne poate ajuta să scăpăm rapid de răceală!

Ceaiul de pătlagină este mai util decât am crede / foto: Shutterstock
Ceaiul de pătlagină este mai util decât am crede / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, ceaiul de pătlagină este recunoscut pentru proprietățile sale medicinale. Acesta poate fi de mare ajutor pentru sistemul nostru respirator, iar mai mult decât atât, el are și un efect calmant asupra gâtului iritat.

O rețetă foarte simplă la care putem apela, atunci când ne facem un ceai de pătlagină, are în compoziție doar apă și ceaiul în sine! Mai precis, tot ce ne va trebui este o cană de apă fiartă, cât și 1 – 2 lingurițe de frunze și flori uscate de pătlagină. Din fericire, acest ceai este foarte comun în țara noastră, așa că ar trebui să îl găsim pe rafturile celor mai multe magazine, ori farmacii, indiferent în care regiune a țării ne aflăm.

Ceaiul de pătlagină ne poate scăpa rapid de răceală

Pentru a ne pregăti un ceai de pătlagină, tot ce trebuie să facem este să punem frunzele și florile uscate într-o cană, peste care vom turna apa fiartă. Apoi, trebuie să lăsăm ceiaul vreme de 5 – 10 minute, timp în care extractele din plante se vor elibera în apă. În final, trebuie să strecurăm ceaiul pentru a elimina frunzele și florile, iar, cât timp încă este cald, el trebuie băut.  

Dacă ne dorim un gust ceva mai plăcut, putem îndulci acest ceai cu miere. Iar pentru ca el să fie și mai concentrat, putem să ținem frunzele și florile în apă o perioadă ceva mai îndelungată. Ceaiul de pătlagină poate fi băut de 2 – 3 ori pe zi, pentru a combate simptomele răcelii. Desigur, trebuie să ne asigurăm că nu suntem alergici la acesta, așa că cel mai bine ar fi să întrebăm medicul înainte de a consuma acest ceai în mod regulat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net