Care este singura țară din lume fără capitală? 90% din populație se confruntă cu o problemă gravă

Atunci când ne gâdim care sunt „ingredientele” unui stat independent, unul dintre primele lucruri despre care vom vorbi este existența unei capitale. Acest lucru nu este doar o chestiune ce ține de tradiții, capitala are un rol foarte important, atunci când vine vorba despre guvernarea unui stat. Cu toate acestea, există o țară anume care, cândva, era foarte bogată, însă astăzi nici măcar nu are o capitală.

Nauru se află în Oceanul Pacific / foto: IStock
Nauru se află în Oceanul Pacific / foto: IStock

Atunci când vine vorba despre „ingredientele” de care are nevoie un stat independent, probabil că există câteva lucruri la care ne vom gândi cu toții. Existența unei constituții, a diverselor instituții de stat, a recunoașterii diplomatice din partea altor state independente, iar, nu în ultimul rând, existența unui oraș ce servește drept capitală.

Prezența unei capitale nu este doar o chestiune de tradiție, ci răspunsul adus mai multor nevoi extrem de practice. Mai precis, este nevoie de un loc unde să se concentreze diversele instituții necesare pentru guvernarea țării.

Ei bine, deși mulți dintre noi pot fi surprinși să audă acest lucru, există o țară anume unde nu există o capitală! Mai precis, este vorba despre Republica Nauru, o țară insulară extrem de mică, ce se găsește în Oceanul Pacific. Nauru are o populație de numai 9.400 de oameni, fiind a doua cea mai mică republică de pe glob, după Vatican, atunci când vine vorba despre numărul populației.

Nauru este țara fără o capitală

O bună bucată de timp, multă lume a considerat că Yaren ar fi capitala acestei țări, fiind cea mai dezvoltată zonă de pe insula, cât și locul unde se găsea Parlamentul și ambasadele din Nauru. Trebuie menționat că există doar două ambasade în Nauru, ce reprezintă Australia și Taiwan. Tot în Yaren se află și aeroportul de pe această insulă.

Nauru și-a proclamat independența în 1968, iar la acea vreme era una dintre cele mai bogate țări de pe glob. Din păcate, odată cu epuizarea resurselor de fosfați, economia țării s-a spulberat, iar acum 90% din populație este în șomaj. La fel de îngrijorător este faptul că rata obezității din Nauru este una la fel de mare.

Pentru a evita falimentul, Nauru a fost nevoită să recurgă la importul de deținuți, în principal din Australia. Se presupune că Meneng va deveni cândva capitala țării, deoarece aici se află închisoarea din Nauru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net