Tratamentul naturist al refluxului gastroesofagian. Cum să scapi rapid de senzația de arsură pe gât
Refluxul gastro-esofagian apare atunci când acidul din stomac curge frecvent înapoi în tubul care leagă gura și stomacul (esofag). Acest reflux acid poate irita mucoasa esofagului, însă există tratamente naturise ce ameliorizează această afecțiune.
Ce este refluxul gastro-esofagian
Multe persoane experimentează refluxul gastro-esofagian din când în când. Refluxul gastro-esofagian poate avea o formă ușoară, când apare de cel puțin două ori pe săptămână, sau poate fi o formă moderată până la severă când apare cel puțin o dată pe săptămână.
Refluxul gastro-esofagian are loc când conținutul din stomac ajunge până în esofag.
Refluxul gastro-esofagian apare deoarece o supapă de la capătul esofagului, sfincterul esofagian inferior, nu se închide corect atunci când alimentele ajung la stomac. Spălarea acidă curge înapoi prin esofag în gât și în gură, dând senzația de acru.
Simptome
Principalele simptome ale refluxului gastro-esofagian sunt arsurile persistente la stomac și regurgitarea acidă. Unii oameni cu reflux gastro-esofagian pot să nu aibă arsuri la stomac. În schimb, au dureri în piept, răgușeală dimineața sau probleme la înghițire. S-ar putea să simți că ai mâncare blocată în gât, sau că ai o senzație de sufocare. Refluxul gastro-esofagian poate provoca, de asemenea, tuse uscată și respirație urât mirositoare.
Tratamentul naturist pentru refluxul gastro-esofagian
Remediile despre care se spune că ajută la unele arsuri la stomac și reflux includ:
oțetul de mere, ghimbir, suc de aloe vera, banane, curcumă, lemn dulce, miere, bezea.
Alimente interzise
Este posibil să fi descoperit deja că anumite alimente îți pot declanșa arsurile la stomac și simptomele de reflux. Încercați să țineți un jurnal cu alimente și simptome pentru a vă ajuta să identificați alimentele care vă agravează refluxul, astfel încât să știți de ce să stați departe.
Iată câțiva factori declanșatori alimentari obișnuiți: cafea și ceai, ciocolată, mâncare picantă, bere, vin și alte forme de alcool, alimente prajite sau grase, roșii și alimente pe bază de roșii
Alimente care combat refluxul gastro-esofagian
Bea o soluție de bicarbonat de sodiu și apă. Deoarece bicarbonatul de sodiu este alcalin, are capacitatea de a ajuta la neutralizarea acidității și este în mare parte sigur de consumat în doze mici.
Gumă de mestecat. Ideea este că saliva, fiind ușor alcalină, poate fi stimulată cu guma de mestecat. Guma de mestecat, consumată după masă, poate ajuta la neutralizarea acidității din gură și gât.
Consumă ghimbir. Ghimbirul este un remediu comun pentru probleme precum greața și refluxul gastro-esofagian.
Bea lapte. Datorită alcalinității sale naturale, laptele este un alt remediu casnic care este adesea prezentat ca o modalitate de a atenua simptomele arsurilor la stomac. Laptele cu conținut scăzut de grăsimi poate fi mai ușor de tolerat pentru unii oameni.
Ceaiuri pentru reflux
Ceaiurile din plante ajută la îmbunătățirea digestiei și la calmarea multor probleme ale stomacului, cum ar fi gazele și greața. Încercați ceaiul de plante fără cofeină pentru refluxul gastro-esofagian, dar evitați ceaiurile de mentă. Menta declanșează refluxul acid pentru mulți.
Mușețelul, lemnul dulce, ulmul alunecos pot fi remedii bune pe bază de plante pentru a calma simptomele refluxului gastroesofagian.
Lemnul dulce ajută la creșterea stratului de mucus al mucoasei esofagiene, ceea ce ajută la calmarea efectelor acidului gastric.
Când utilizați ierburi uscate ca extracte în ceai, ar trebui să utilizați o linguriță de plantă la o cană de apă fierbinte. Acoperiți timp de 5 până la 10 minute. Dacă utilizați rădăcini, lăsați la înmuiat timp de 10 până la 20 de minute. Pentru cele mai bune rezultate, beți două până la patru căni pe zi.
Medicamente naturiste
Se știe că o gamă largă de suplimente naturiste sub formă de capsule ajută la tratarea simptomelor refluxului gastro-esofagian.
Printre acestea se numără suplimentele cu chimen, rădăcină de lemn dulce, balsam de lamaie, curcumă, ciulin de lapte, floare de mușețel german, angelică de gradina.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe pont@click.ro!